Szoros vereséget szenvedett az Olaj Montenegróban

Egy félidőn át vezetett, nagyon jól tartotta magát végig a Szolnok, végül 75-68 arányú vereséget szenvedett a Buducsnoszt vendégeként.

Adria Liga, alapszakasz, 10. forduló
Buducsnoszt (montenegrói, 9-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 5-5) 75-68
(17-21, 19-21, 16-9, 23-17)

Buducsnoszt: Cook 9/6, Reynolds 18/9, Sehovics 8/6, Vitkovac 5, Planinic 2.
Csere: Dasics 16/6, Szubotics 4, Popovics 11/9, Ivanovics -, Rikic 2.

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 3/3, Vojvoda 15/6, Milosevics12/6, Lóránt 11/6, Báder 5.
Csere: Szinovec 6, Brkics 5/3, Gipson 11/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

Jól kezdett az Olaj, hiszen Lóránt és Vojvoda révén a mérkőzés első két kosarát a szolnoki együttes szerezte, Milosevics duplája után pedig már 6 ponttal vezettek a 4. percben (3-9). Vojvoda 2+1-e után 7-tel is mentek a vendégek, 12 dobott pontnál azonban nagyon megálltak, 4 percig nem tudtak ugyanis pontot szerezni. A hazaiak ha nem is rohamléptekkel, de átvették a vezetést Rikic kosara után, a 7. perc végén (13-12). Gipson pályára lépése hozott új lendületet a magyar bajnok játékába - előbb kosarat szerzett, majd adott egy gólpasszt Lóránt triplájához. A Szolnok ezekkel a kosarakkal vette vissza a vezetést a 8. percben, és meg is tartotta azt - Báder az utolsó pillanatban szintén Gipson gólpasszát váltotta kosárra, néggyel ment a Szolnok 10 perc után (17-21).

Aleksza Popovics kezdett bele nagyon a második negyedbe két triplájával, de a válasz mindig érkezett az Olaj oldaláról - a 4-6 pontos különbség nem igazán változott ebben a periódusban, 27-31-gyel fordultak a csapatok a félidő utolsó öt percére. Reynolds hármasával megint egyetlen pontra jött fel a Buducsnoszt, de Lóránt, Szinovec és Vojvoda jóvoltából is betalált ezt követően a Szolnok, megugrottak Dragan Alekszics fiai a 18. percben (30-39). A negyed végén Dasics két kosarával jöttek közelebb némileg a vendéglátók, de 6 pontot így is megőrzött előnyéből az Olaj (36-42).

A fordulást követően több mint két percig egyik együttes sem tudott elmozdulni a félidei eredményről - ezt követően a hazaiaktól Popovics bedobta harmadik hármasát is, Vitkovac duplájával pedig megint az az 1 pont volt a távolság, ami az első félidőben többször is (41-42). Nagyon lassan csordogált ekkor a találkozó. Sehovics hármasával már a montenegróiaknál volt a fór, Gipson pedig megszerezte az első szolnoki pontokat a második félidőben, egál volt az állás 25 perc játékot követően (44-44). Vojvoda triplájára öt hazai büntető és Reynolds hármasa érkezett, a 28. perc végén így kezdett meglépni a vendéglátó gárda (52-47). A vérzést Vojvoda állította meg 4 pontjával, ezzel zárult a harmadik felvonás, amely után egyetlen ponttal állt jobban a Buducsnoszt (52-51).

Brkics, majd Milosevics kosaraival átvette a vezetést a Szolnok a negyed elején, de Szubotics négy pontja után jött a két amerikai, Reynolds és a már montenegrói állampolgársággal is rendelkező Cook, az ő öt pontjuknak köszönhetően megint kezdett meglépni a podgoricai csapat, amely öt ponttal állt jobban 5 perccel a vége előtt (61-56). Reynolds hármasa és Dasics duplája után először a találkozó folyamán vezetett 10 ponttal a Buducsnoszt (66-56). Gipson került megint főszerepbe: kosara után gólpasszt adott Lórántnak, majd triplát értékesített, ezzel öt pontra visszajött az ekkor Dasics által vezetett hazaiakra az Olaj (69-64). A vendéglátók időkérése után volt még két perc a meccsből, Milosevics hármasa után pedig csak kettő pont volt a két fél között, Reynolds két jó büntetőjére Lóránt azonban csak 1-gyel felelt, Dasics triplája pedig az utolsó percben eldöntötte a győztes kilétét (74-68). A végén 75-68-ra nyert a Buducsnoszt, de biztató játékot hozott az Olaj újfent.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus