Tisztelettel, de félelem nélkül - Perlék Velencében!

Elmúlt heti nagyszerű győzelmük után Perl Zoltánék az esélytelenek nyugalmával léphetnek fel a EuroCup résztvevő Velence otthonában.

Főcímünkhöz nem véletlenül vettük (részben) kölcsön az orlandinabasket.it egyik mérkőzés-beharangozó írásának vezető sorát: "Rispetto, ma non paura di Venezia", azaz tisztelettel, de félelem nélkül Velencében, hiszen ez a mondat remekül jellemzi, milyen helyzetből és érzésekkel vághatnak neki Perlék a Serie A második fordulójának. Az olasz bajnokság első körében a Milano váratlan trentói veresége mellett a Capo d'Orlando Cantú felett aratott hazai győzelmére kapták fel a legtöbben a fejüket, Perl Zoltán egyéni teljesítményét sem győzték eléggé méltatni a legnagyobb itáliai kosaras portálok. A fiatal szombathelyi tehetség a basketinside.com és a basketitaly.it tudosítójánál is a mérkőzés legjobbja lett, és nem túlzás kijelenteni, összességében is kevés 20 éves játékos debütált ilyen érett és jó játékkal a Serie A-ban! A babérokon azonban nem lehet lepihenni, máris itt a folytatás, bizonyítani kell, hogy ez előző heti ragyogó produktum nem a véletlen műve volt, és az újbóli megmérettetés helyszíne ezúttal a velencei Talierco csarnok.

Egy hete talán barvúrszámba ment a Pallacanestro Cantú felülmúlása, most azonban nem bravúr, hanem kisebb csoda kell az Umana Venezia idegenbeli legyőzéséhez, a lagúnalakók ugyanis a Serie A egyik legerősebb alakulata, akik nem titkoltan bajnoki döntős reményekkel vágtak neki a 2015/2016-os szezonnak. A velenceiek már a tavalyi évadban is ott voltak a legjobb négy között az olasz élvonalban, ezzel EuroCup indulási jogot is kiharcoltak, a Venezia pedig nemcsak megtartotta az összes meghatározó játékosát, de tovább tudott erősíteni, és elmondható róluk, hogy valamennyi poszton legalább két remek játékossal rendelkeznek. Zoli újabb erényeit csillogtathatja meg, most a védekezésre is sokkal nagyobb hangsúlyt kell majd fektetnie, hiszen az ellenfélnél olyan veszélyes vajkezű dobógépekkel találja majd szembe magát, mint Phil Goss (Lóránt Peti egykori római klubtársa), Jarrius Jackson, vagy az olasz U20-as Európa-bajnok (még 2013-ból) Stefano Tonut, és most csak Zoli lehetséges közvetlen ellenfeleit említettük a 2-es poszton.

Az olasz kosárlabdázás egyik nagy edzőlegendája, az idén már 70 éves Carlo "Charlie" Recalcati által gardírozott Venezia említetteken túl is számos kiváló játékossal bír. Mike Green a Vareseben, a Himki Moszkvában és a Paris-Levallois-ban is bizonyította, hogy a legjobb Európában játszó amerikai irányítók között van, cseréje egy másik U20-as Európa-bajnok, Michele Ruzzier. A kiscsatár posztján az amerikai-görög, ex-Panathinaikosz profi, Michael Bramos és régi soproni ismerősünk, a még mindig csak 31 éves Jeff Viggiano váltja egymást. Ezen a poszton is bevethető, ám inkább "négyesben" szokott szerepelni a velenceiek egyik legveszélyesebbje, a horvát Hrvoje Peric, a magas posztokon pedig egy kisebb ex-sienai különítményen (Tomass Ress és Benjamin Ortner - mindketten többszörös bajnokok még sienaiként) kívül még a tavalyi szenzációs Trentó egyik húzóembere, Josh Owens is hadra fogható a hazaiaknál.

Szóval nem lesz egyszerű menet, de az igazi nyomás az első fordulóban Bolognában szinte végig vezető, ám végül vereséget szenvedő velenceieken van. Perl Zoli és társai a legkisebb teher nélkül, az esélytelenek nyugalmával játszhatnak, ám kétségünk ne legyen, nem az áldozati bárány szerepére készülnek, és ahogy mesterük, Giulio Griccioli is elmondta a mai összecsapás előtti sajtótájékoztatón, felkészülve és félelem nélkül készülnek a csodára.

A vasárnap, rendhagyó (nem a szokásos 18.15-ös kezdéssel) módon 19.00-tól kezdődő Umana Reyer Venezia - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             A BEKO Serie A 2. fordulójának további programja:

Enel Brindisi -  Virtus Bologna  11/10 12:00 Sky Sport 2 HD    
Reggio Emilia -  Sidigas Avellino  11/10 18:15      
Vanoli Cremona -  Dolomiti Trento  11/10 18:15      
Vuelle Pesaro -  Pistoia  11/10 18:15      
JuveCaserta -  Manital Torino  11/10 18:15      
EA7 Milano -  Varese  11/10 20:45 Rai Sport 1 HD    
Vitasnella Cantù -   Sassari  12/10 20:45 Sky Sport 2 HD  

 

          A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

Fotók: Facebook/Orlandina Basket

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus