Török ellenfél ellen kell nagyot alakítania a Körmendnek

Ma este 18:30-tól az Egis Körmend a Demir Insaat Büyükcekmecét fogadja - nagyon nehéz feladat előtt a vasiak.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 4. forduló
Egis Körmend (magyar, 1-2) - Demir Insaat Büyükcekmece (török, 2-1)
2018.01.24., szerda, 18:30 (TV - DIGI Sport 1, 23:10, felvételről)

A törökökről az első egymás elleni mérkőzés előtt szót ejtettünk már egy hónappal ezelőtt - akkor rendkívül szívósan kapaszkodott ellenük a Körmend, de a negyedik negyedben Erving Walker klasszisa döntött (79-72). A Büyükcekmece aztán Székesfehérváron is járt, az Alba ellen viszont 20 pontos előnyből kikapott a félholdas gárda (74-72).

Várható rotáció:
Walker - Wright - Sztojanovszki - Simpson - Moldoveanu
Mutlu - Baykan - Yildizli - Kairisz

A törököknek az elmúlt két hétben csak egy-egy meccsük volt (a hétvégén Törökországban All-Star gálát rendeztek). Litvániában, ha szűken is, de nyerni tudtak a Nevezis otthonában (75-78), a Besiktastól azonban vereséget szenvedtek a török első osztályban, így 5-10-zel továbbra is ott vannak a mezőny második felének sűrűjében.

A Körmend borzasztóan hullámzó heteken van túl, edzői lemondás, majd annak visszamondása, hatalmas pofonok, fontos győzelmek és a Sopron elleni gála - lényegében mindent láthatott a nagyérdemű tőlük. Talán Dillard érkezésével megint egy kicsit gördülékenyebb lesz a játékuk hosszútávon is, ez pedig pont a törökök elleni mérkőzés előtt elengedhetetlen volt. Az biztos, hogy ma egy kategóriákkal nehezebb ellenfél érkezik hozzájuk, mint a hétvégén - a Demir Insaat mindhárom eddig második csoportkörös meccse igazolta, hogy nem verhetetlenek, viszont olyan klasszisokkal rendelkeznek, akik a szoros mérkőzések végjátékát a saját csapatuk javára tudják fordítani, mint ahogyan ezt a piros-feketék testközelből tapasztalhatták.

Nagyon nehéz helyzetbe kerülne a továbbjutás szempontjából a Körmend, amennyiben vereséget szenvedne ma este, hiszen ebben az esetben csak akkor léphetne már tovább, ha mindkét hátralévő találkozóját megnyerné, az Alba Fehérvár mindkettőt elveszítené, és az egymás elleni eredményeket Fehérváron tudná a maga javára fordítani Gasper Potocnik együttese. Győzelem esetén azonban minden nyílt maradna a csoportban, úgyhogy nagy csatára lehet számítani.

A találkozót élőben nem közvetíti a TV, felvételről adja 23:10-től a DIGI Sport 1, de az élő internetes stream elérhetőségét a délután folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus