Törökországban továbbjuthat az Alba Fehérvár

A magyar bajnok holnap délután 17 órától a török Demir Insaat Büyükcekmece vendége lesz - egy győzelemmel továbblépne Dzunics Braniszlav együttese.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 5. forduló
Demir Insaat Büyükcekmece (török, 2-2) - Alba Fehérvár (magyar, 3-1)
2018.01.31., szerda, 17:00

A törököket bemutattuk már december közepén, azóta annyi változás történt náluk, hogy leigazolták a 27 éves, 205 centis Ilkan Karamant, aki már Körmenden is játszott az előző héten.

Várható rotáció:
Walker - Wright - Sztojanovszki - Moldoveanu - Kairisz
Mutlu - Baykan - Simpson - Karaman

Három meccsük is volt magyar csapatokkal - a Körmendet még legyőzték hazai pályán (79-72), de Székesfehérváron is kikaptak (74-72), majd egy hete a vasiak otthonában is vereséget szenvedtek, ráadásul emlékezetes módon, Karaman kihagyott egykezes zsákolási kísérlete után (73-71). Azóta alulmaradtak a török bajnokságban a hétvégén, a Sakarya BSB otthonában is (77-67), így 5-11-es mérlegük van a török pontvadászatban. A Körmenden elszenvedett zakóval csak 2-2-vel állnak négy kör után a FIBA Europe Cupban, így akár még bajba is kerülhetnek.

Az Alba kitűnő formában van, hiszen zsinórban hat meccsen győzött, három találkozót nyert a FIBA Europe Cupban, hármat a magyar bajnokságban - 3-1-gyel vezetik ezt a csoportot, a magyar élvonalban pedig 12-5-tel a negyedikek. Dzunics Braniszlavék nincsenek túl nagy nyomás alatt, ugyanis ha kikapnak, akkor sem történik semmi (ebben az esetben mindenképpen az utolsó körben dől el a továbbjutás, akármi a másik mérkőzés végeredménye), egy győzelem pedig egyértelműen a a következő körbe lépést jelenti Lóránt Péterék számára.

A hazaiak csoportfavoritként kezdték ezt a kört, de a nagynevű, válogatott, komoly sorozatok megjárt játékosaik ellenére gyakorlatilag semmilyen szinten nem tudják eddig uralni a játékot - a Körmendet is Walker elképesztő triplázásával tudták nagy nehezen legyőzni, Litvániában három ponttal nyertek, Magyarországon pedig két próbálkozásból egyszer sem. Fel-felvillannak pár percekre, negyedekre, de a mérkőzések egészére nem tudják az akaratukat ráerőltetni a másik együttesre, és a figyelmüket sem sikerül fenntartani 40 percen keresztül - ha ezt ki tudja most használni az Alba, akkor idegenben is lehet esélye a sikerre. Székesfehérváron is egy borzasztóan kétarcú összecsapást húzott be a magyar bajnok, most pedig Pointerrel megerősödve szintén két vállra fektetheti a Büyükcekmecét, ha a törökök csak annyit hoznak, amennyit eddig.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élő internetes közvetítés elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus