Továbbjutás vagy kiesés, ez az Alba-Pau meccs tétje

Kedden egyetlen találkozót rendeznek a FIBA Europe Cupban, az Alba Fehérvár fogadja az Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthezt, hogy eldöntsék, ki nyeri az O-csoportot - a győztes továbbjut, a vesztes kiesik. A mérkőzés beharangozóját olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, O-csoport, 6. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 4-1) - Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez (francia, 3-2)
2017.01.24., kedd, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

A franciák keretéről írtunk már az első meccs előtt, három héttel ezelőtt, valamint bővebben november végén is - azóta nem történt náluk változás.

Várható rotáció:
Cooper - Goods - Bokolo - Robinson - Koffi
Okobo - Mipoka - Cavaliere - Chikoko - Edwards

A franciák a január 4-ei meccs óta mindössze 4 mérkőzést játszottak le, mivel volt egy kisebb szünet a francia bajnokságban. A Pro A-ban továbbra is harmadikok 12-5-ös mérleggel, miután kiütötték a Limoges-t és győztek a Nancy otthonában is. A FIBA Europe Cupban viszont a Pardubice megverte őket Csehországban, mielőtt a Kolozsvárt 20 ponttal legyőzték volna hazai parketten, így állnak most 3-2-vel a második helyen az Alba mögött. A Nancy elleni győzelmüket azért kell kiemelni, mert november 15-e óta, tehát több mint két hónapja ez volt az első sikerük idegenben - a bajnokságban a Chalon, a Nanterre és a Monaco, tehát a krém mellett a Hyeres-Toulon is legyőzte őket, míg a nemzetközi kupa második csoportkörében mindkét idegenbeli találkozójukat elbukták eddig, ez jó előjel a fehérváriak számára.

Dzunics Braniszlavék 5 meccsből 5-öt hoztak a 26 pontos franciaországi vereségük óta - a bajnokságban a Pécset, a KTE-t és a ZTE-t verték, így ott 12-2-vel állnak a tabella élén, míg ők a Pardubicét és a Kolozsvárt is legyőzték idegenben, ami a Pau-nak nem sikerült, így 4-1-es mutatóval rendelkeznek a csoport első helyén. Játékban még nincsenek a novemberi szinten, de az összes szoros végjátékot behúzták ebben a szakaszban, mentálisan nagyon jó állapotban van a gárda, Lóránt Péter pedig az elmúlt két mérkőzésen (is) bizonyított vezérként.

A továbbjutási forgatókönyvekről írtunk már a múlt héten, de viszonylag egyszerű a képlet: aki nyer, az továbbmegy, a vesztes pedig gyakorlatilag biztosan nem. Minden egyéb tényezőtől, hazai pályától, a vendégek keretének erősségétől, a franciák idegenbeli meccseken nyújtott eddigi teljesítményétől függetlenül az lesz a legnagyobb kérdés, hogy ezt a "ki-ki meccs" jelleget melyik együttes játékosai tudják jobban feldolgozni. Kit motivál ez a szituáció, kit nyugtat meg vagy éppen bénít le, hiszen itt hibázásra már nagyon minimális mértékben van csak lehetőség, de egyik oldalon sem nagyon kell számolgatni tovább, ha megvan a győzelem.

A mérkőzést a DIGI Sport 1 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti! Emellett természetesen lesz élőképes stream a neten is, ezt a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus