Továbbjutott a Körmend egy újabb hosszabbításos sikerrel

Szinte végig az eredmény után futottak a vasi piros-feketék, de Ferencz Csaba a dudaszóra egyenlített a rendes játékidő végén, a ráadásban pedig már a Körmend irányított - győzelmével tovább is jutott a FIBA Europe Cupban Gasper Potocnik alakulata.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, D-csoport, 4. forduló
Egis Körmend (magyar, 4-0) - BC Balkan Botevgrad (bolgár, 0-4) 90-86 hosszabbítás után (17-17, 16-18, 23-24, 21-18, 13-9)

Egis Körmend: Wright 16/3, Hollins 16/6, Ferencz 19/12, Davis 13/6, Horti 4.
Csere: Bán -, Halász -, Tuoyo 13, Koch 3/3, Csorvási 5, Németh 1.

Balkan: Brooks 9/3, Iliev 3, Zahariev 10/6, Washington 18, Kesar 9.
Csere: Hristov -, Kochev -, Haughton 12, Petkov 25/18.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Wright vezetésével jobban kezdett a magyar csapat, két perc után 7-2-re vezettek a vasiak, és védekezésben jól mutattak, még a negyedik perc közepén is csak két kapott pontnál jártak. Petkov indult be a túloldalon, két triplájával a hatodik perc közepén már egál volt az állás (10-10). A Körmend támadásban nagyon akadozott Fanning hiányában, de az első negyed végén még egált mutatott az eredményjelző - Zahariev ponterős játékát büntetőkkel ellensúlyozták a hazaiak (17-17). A második felvonás Koch triplájával kezdődött, de erre Washington és Petkov vezetésével futott egy 15-2-es szakaszt, így a 16. perc közepén már 10 ponttal meglógtak a vendégek (22-32). Petkovot abszolút nem tudta tartani a Körmend, de a negyed utolsó két perce Ferencz Csabáról szólt - a magyar válogatott kiválósága egymaga vezényelt egy 7-0-s szakaszt, így a félidőben csak kettővel volt lemaradva csapata (37-39).

A fordulás után üldözőverseny jellege volt a mérkőzésnek - a Körmend egy-egy alkalommal át tudta venni a vezetést, de általában a bolgárok álltak jobban minimális különbséggel. A 28. percben éppen 54-53-ra vezetett a vasi alakulat, de a játékrész végjátéka Haughtonról szólt, az ő vezetésével három ponttal vezetett a Balkan 10 perccel a vége előtt (56-59). A záró felvonás első két percében egyetlen kosár esett, de a jeget két triplával a vendégek törték meg, akik így 9 ponttal húztak el (56-65). Egy nagyon gyors 7-0-val visszajött a meccsbe a Körmend, de a forgatókönyv majdnem ugyanaz maradt, mint a harmadik negyedben - a hazaiak futottak a Balkan után, most szinte végig megvolt a 2-4 pontos differencia a két fél között. A végjátékban már hat pont is volt a hazaiak hátránya, ám előbb Hollins, majd Petkov elrontott büntetője után Ferencz dobott hármast, utóbbi a dudaszóra egyenlített (77-77).

A ráadásban már egyértelműen a körmendiek akarata érvényesült - Petkov ötödik hármasa után még vezetett a Balkan, de Davis azonnal válaszolt, a közönsége által is tüzelt magyar együttes pedig innentől kezdve már hengerelt, magabiztosan tartotta előnyét, és végül 90-86-ra diadalmaskodott, így tovább is jutott a következő körbe.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus