Új év, új mester - Perl Zoltán újra a pályán!

Perléknek a tabella-negyedik Pistoia otthonában sem lesz egyszerű dolguk, ha hosszú nyeretlenségi sorozatuk végére pontot szeretnének tenni.

Kezdjük a legfontosabb újdonsággal: új mestere van Perl Zoltán klubjának! Az Orlandina Basket legutóbbi hazai veresége már nem maradt következmények nélkül, a szicíliai klub közös megegyezéssel szerződést bontott Giulio Griccioli vezetőedzővel, és helyére azt Gennaro Di Carlót nevezte ki, aki 2014 óta a klubnál mint másodedző funkcionált. Hogy a 41 éves szakember előreléptetése milyen hatással lesz a csapatra, illetve Zoli játékára, arról ma még csak találgathatunk, de a kék-fehérek hivatalos honlapja szerint új éra kezdődik a klub életében. Az itáliai "zuhanyhíradó"  pletykái szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az amúgy szerény anyagi lehetőségekkel bíró klub újabb légióst szerződtet a következő hetekben, erre pedig van lehetősége, hiszen ha a felnőtt mérkőzéskeretbe általában be nem kerülő utánpótláskorú külföldieket (Ihring, Babilodze, Vujicevic) nem számoljuk, a Capo igazolhat még egy légióst, ráadásul a klubnak egy "extra"  státusza (mvel csak két amerikai játékosa van) kitöltetlen még, ami azt jelenti, hogy egy esetleges új érkező esetében nem számít, honnan érkezik.

Persze ez még a jövő zenéje, ma a csapat Pistoia elleni idegenbeli bajnoki összecsapása az elsődleges. Az új "fönők" kinevezésével is várhatóan a kezdő ötösben szereplő Perl a csapatkapitány, Sandro Nicevic kivételével újra számíthat mindegyik csapattársára, Jasaitis és Laquintana teljes felépülésével sokat erősödhet a lovagok utóbbi hetekben eléggé lagymataggá váló támadójátéka. Szükség is lesz többek extra játékára, ugyanis a mai ellenfél, a Pistoia eddig több mint bravúrosan szerepel a Serie A-ban. A toszkán csapat hatalmas meglepetésre ősszel heteken keresztül az olasz első osztály élén állt! Jelenleg negyedikek, ám a mai, utolsó "őszi" forduló számukra is kiemelten fontos, hiszen ma dől el, hogy ki és milyen sorrendben jut be a Coppa Italia milánói nyolcas döntőjébe. A pistoaiak már biztosan ott vannak a kupadöntőben, ám hogy milyen pozícióban, az ma dől el, és egy esetleges mai győzelmük esetén akár a 3. helyre is előreléphetnek, vereségük esetén viszont akár a 6. helyig is visszacsúszhatnak - így nem kérdés hogy kellő motívációval várják a mai ütközetet.

Az egykori remek válogatott játékos, Vincenzo Esposito által irányított Giorgio Tesi Group Pistoia keretében rögtön szemet szúrhat egy régi ismerősünk: Ronald Moore a 2013-ban bajnoki címet szerző Alba Fehérvár meghatározó játékosa volt, ma ő a remek Pistoia első számú irányítója! A fehérváriak régi kedvence mellett kiemelhetjük még Alex Kirk szerepét, a 213 centis fehér óriás tavaly néhány (egész pontosan 5) meccs erejéig próbálkozott az NBA-ben (a Cleveland Cavaliers játékosa volt) is, ám az igazi áttörést az idei szezon hozta meg neki, ponterős, jól lepattanózó, távolról is ragyogóan (50 % környékén dobja a triplát!) dobó, meghatározó embere csapatának. Kirk mellett a tavaly nyáron szinte a teljes ismeretlenségből előhúzott Wayne Blackshear felel a pontok szállításáért, rá is érdemes lesz külön figyelniük Zoliéknak. Szintén a kellemes meglepetések kategóriájába tartozik Olek Czyz teljesítménye. A lengyel válogatott magasember Lóránt Péter csapattársa volt a 2013-ban szenzációsan szereplő Virtus Románál.

Az elsősorban csapatként kiválóan funkcionáló Pistoia jól ötvözi az olyan rutinos profik, mint Ariel Filloy vagy Michele Antonutti (mindketten 2013-as EuroChallenge kupa győztesek - a Szolnok dolgát is többször nehezítették) és az olyan feltörekvő fiatalok, mint a színesbőrű olasz U20-as Európa-bajnok, Eric Lombardi játékát. Rendkívül stabil csapatteljesítményre képesek, és otthonukban ebben az évadban csak a Grissin Bon Reggio Emilia tudott (épphogy) győzni, így Perlék mai sikere is komoly meglepetés lenne.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Giorgio Tesi Group Pistoia - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Perl Zoltán nevében is szeretnék mindazoknak köszönetet mondani, akik vették a fáradtságot és szavaztak Zolira az itáliai All-Star Gála játékos-szavazásán. Sajnos ezúttal nem sikerült a bravúr, ifjú tehetségünk idén (még) nem került be a kiválasztottak közé. Jövőre újra megpróbáljuk!

Köszönjük!

 

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             A BEKO Serie A 15. fordulójának további programja:

EA7 Milano -  Dinamo Sassari  87-50
Virtus Bologna -  Reggio Emilia  03/01 12:00
Dolomiti Trento -  JuveCaserta  03/01 18:15
Enel Brindisi -  Vanoli Cremona  03/01 18:15
Varese -  Vitasnella Cantù  03/01 18:15
Sidigas Avellino -  Umana  Venezia  03/01 18:15
Vuelle Pesaro -  Manital Torino  04/01 20:45

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

 

Fotó: Joe Pappalardo / Betaland Orlandina Basket

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus