Újabb bravúr előtt Hangáék? (Élőképpel!)

Három sorozatban megnyert bajnoki mérkőzés után újabb nagy diadalra készül Hanga Ádám és itáliai klubcsapata, a Sidigas Avellino. A Eurochallenge kupa idei győztesét, az erre a szezonra alaposan megerősített Grissin Bon Emiliát fogadják hazai csarnokukban. Lássuk, mit illik tudni az ellenfélről és a mérkőzésről!

Remek formában van Hanga Ádám, mára kijelenthető: nemcsak hasznos és fontos tagja, hanem vezére lett egy a playoff-ra törekvő. ambiciózus olasz élvonalbeli alakulatnak. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy ez egyik, ha nem a legtekintélyesebb olasz szakportál, a Sportando.net ezen a héten az 5. forduló legjobb ötösébe választotta a magyar hátvédet. A Sportando Hanga teljesítménye kapcsán nemcsak azt jegyzi meg, hogy Vitucci (szerk.: az Avellino szakvezetője) mester szisztémájának legfontosabb alapelemévé vált Ádám és a játéka, hanem azt is, hogy Hanga „feltámadása” nemcsak Olaszországban, hanem Spanyolországban is alaposan meglepte a szakmát.

A ma esti ellenfél az a 4-1-es mérleggel álló (nem kis meglepetésre csak a Cremona tudta őket legyőzni) Grissin Bon Reggio Emilia lesz, amelyet sokan, nem alaptalanul, a szuper-favorit címvédő Olimpia Milano egyik legerősebb riválisának tartanak a scudettóért vívandó harcban, és amely nem mellesleg jelenleg is listavezető a Serie A-ban! A Reggiana egy rendkívül megerőltető hetet készül lezárni Avellinóban, hiszen először hétfőn Reggio Emiliában, óriási harcban, 77-76-ra legyőzték a nagy rivális Milanót, majd szerdán, már a EuroCup-ban és Bolognában 19 pontos vezetés után, a negyedik negyedre erejükkel teljesen elkészülve, balszerencsés és szintén egyetlen pontos vereséget (84-85) szenvedtek a német Telekom Bonntól, és végül ma este, 5 napon belül már a 3. meccsükön, egy majd 600 km-es utazást követően már Avellinóban lépnek fel.

A nem akármilyen igénybevétel, hiába a nagyon erős keret, a példátlanul sok sérült, és ezáltal hiányzó játékosa miatt mindenképpen Hangáék javára billenthet a mérleg egy kiélezett összecsapáson, hiszen biztosan nem lehet ott a parketten a litván világklasszis Darjus Lavrinovic, aki még legalább 2 hétig harcképtelen. Ugyan már a csapattal tartott, de szinte kizárt a játéka a fiatal olasz magasembernek Giovanni Pininek, hasonlóképpen a korosztályában az egyik legkiemelkedőbb európai tehetségnek tartott lett Ojars Silins, és a szardíniai "run n' gun" kosárlabda professzorának tartott Drake Diener (aki védekezésbeli hiányosságai mellett talán az egyik legjobb kezű Europában játszó amerikai profi) sem léphet majd pályára, hiába utaztak a többiekkel, állapotuk még nem alkalmas az éles bevetésre.

Viszont nélkülük is egy sor klasszist tudnak bevetni a vendégek, itt van mindjárt a maródi Darjus ikertestvére, Ksistof Lavrinovic, aki a "tesó" pótlását szinte tökéletesen meg tudja oldani. A litván óriás mellett a 22 éves Achille Polonara próbálja majd a "festéket" uralni, Polonara tehetségéről mindent elmond, hogy a 2011-es U20-as Eb (a spanyolok mögött ezüstérmesek voltak az olaszok) legnagyobb sztárja lehetett volna, ha nincs ott a mezőnyben egy Nikola Mirotic (Chicago Bulls) és egy Alessandro Gentile (Houston Rockets/Olimpia Milano)... De ha már tehetségekről beszéltünk: este a posztjából adódóan Ádám első számú ellenfele a parketten a 21 éves Amadeo Della Valle lehet, aki a 2013-as U20-as Eb-t nemcsak megnyerte az olasz válogatottal, de annak MVP-je is volt, rendkívül sokoldalú tálentum. Viszont ha azt gondoljuk, Della Valle a csapat benjáminja, tévedünk, a mindössze 18 éves(!) Federico Mussini ugyanis zsenge kora ellenére már 25-30 perces alapember olyan hátvéd-klasszisok, mint a litván legenda, Rimantas Kaukenas, vagy az olasz válogatott első számú irányítójának számító Andrea Cinciarini kárára. Az Ádámék útjában álló kiváló játékosok felsorolását Donnel Taylor (a 2012/2013-as Serie A szezon legjobb pontdobója volt az egykori Washington Wizards profi), Riccardo Cervi (az aktuális olasz válogatott keret tagja a center) és Adam Pechacek (a 19 cseh fiú hazája utánpótlás válogatottjának erőssége) teszi teljessé.

Érdkesség a Pallacanestro Reggio Emiliával kapcsolatban, hogy ez a klub tekinthető a Los Angeles Lakers sztárjának, Kobe Bryant nevelőklubjának, ugyanis a kis Kobe 12 évesen mint az olasz klub "ifije" Reggio Emiliában (ahol a papa profiskodott)  kezdett el csapatban kosarazni:

                                          a 12 éves Kobe Bryant mint a Reggiana játékosa

A szombaton 20.30-től kezdődő Sidigas Avellino - Grissin Bon Reggio Emilia olasz bajnoki mérkőzést, erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

(mindkét link csak közvetlenül a találkozó előtt válik "élővé"!)

Forza Avellino, hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 6. fordulójának további programja:

Dolomiti Energia Trento  -   Tesi Group Pistoia  15/11 20:30
Upea Capo d'Orlando  -   Pasta Reggia Caserta  16/11 18:15
Acea Roma  -   Openjobmetis Varese  16/11 18:15
Vanoli Cremona  -   Enel Brindisi  16/11 18:15
Granarolo Bologna  -   Umana Reyer Venezia  16/11 18:15
EA7 Milano  -   Acqua Vitasnella Cantù  16/11 20:30      
Dinamo Sassari  -   Consultinvest Pesaro  17/11 20:00    

 

fotó: Facebook/Pallacanestro Reggiana

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus