Újabb "El Clasico" a Szuperkupa döntőben!

A papírformának megfelelően a Real Madrid és az FC Barcelona jutott a döntőbe, ám míg a Királyi Gárda nyögvenyelősen, addig a katalán óriás igazi erődemonstrációt tartva érte el a finálét. Kettejük ütközete mindig óriási csatát tartogat, nézzük is meg mit várhatunk az újabb rangadótól! (+ÉLŐKÉPES LINK)

Real Madrid – FC Barcelona – SPORTKLUB FELVÉTELRŐL 22:00 ÓRÁTÓL
2014. szeptember 27. – 19:00

Egymást követő harmadik idényben rendeznek Real Madrid-FC Barcelona Szuperkupa döntőt, az örök presztízscsata pedig ezúttal is roppant izgalmakat tartogat. Pablo Laso tanítványai sorozatban harmadik ízben nyerhetik meg a bajnokságot felvezető tornát, amely eddig csak aktuális riválisának, a gránátvörös-kék egyletnek sikerült 2009 és 2011 között. Bár a tegnapi elődöntőben jóval meggyőzőbb formát mutatott a katalán óriás, mégis botorság lenne egyértelmű esélyesként megnevezni Xavi Pascual alakulatát. Egyes poszton igazi csemege várható, amennyiben Sergio Rodriguez és Marcelinho Huertas is szintet emel tegnapi játékán, bár a vendégek csereirányítója, Tomas Satoransky ezúttal is üde színfolt lehet a parketten. Egy pozícióval feljebb is nagyobbnál nagyobb sztárok ütközeténél dörzsölhetjük tenyereinket: sarkalatos pontja lehet a finálénak melyik páros (Rudy Fernández-Sergio Llull kontra Juan Carlos Navarro-Alex Abrines) tudja jobban ráerőltetni akaratát a másikra. A két gárda nagyjából hasonló erővel bír periméterről, így valószínűleg a belső, palánk alatti játék számít majd döntő faktornak, amelyben talán most nagyobb a bajnokcsapat potenciálja. A Királyi Gárda magasembereinek legjobbját kell nyújtaniuk, hogy ki tudják iktatni a katalán „ikertorony”, Ante Tomic-Tibor Pleiss festékbeli dominanciáját, amelyben komoly segítséget nyújthat a tavalyi MVP, Justin Doellman is. 

Egy biztos: parázs hangulatű „El Clasicóra” van kilátás, amelyen a látványra valószínűleg most sem lesz panasz. A kérdés csak annyi, megtudja-e ismételni a Királyi Gárda ősi riválisa performanszát vagy éppenséggel a Barca állja útját a rekord megdöntéséhez és válik négyszeres Szuperkupa bajnokká?

A mérkőzés élőképpel megtekinthető az alábbi linken!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus