Újabb fontos kiesési rangadó előtt Perlék!

Ezúttal Varesében, a tabella alsóházában közvetlen riválisnak számító helyiek ellen lép fel a Perlt feltehetőleg ma is nélkülöző Orlandina.
 

Egy hete Reggio Emiliában ha nem is állt nagyon messze a bravúrtól, de nem sikerült a két bajnoki pont begyűjtése a Perl Zoltán nélkül felálló Orlandina Basketnek. A vereség, valamint a Torino győzelme azt jelenti, hogy jelen pillanatban a szicíliaiak és az újonc piemonti alakulat ugyanolyan mérleggel (6 győzelem - 13 vereség) állnak a táblázat utolsó helyein. Ma az a Varese lesz az ellenfél, amely a rendkívül sűrű mezőnyben mindössze kettő ponttal áll Perlék előtt, viszont a "Moretti-banda" ősszel Capo d' Orlandóban is nyerni tudott 66-62-re, így ha hazai csarnokukban is felülmúlják a kék-fehéreket, komoly előnyre tesznek szert velük szemben.

Számunkra továbbra is a legfontosabb kérdés az, mikor kerülhet vissza Perl Zoltán a keret "aktív" rotációjába, mikor számol vele újra tétmérkőzésen is Di Carlo mester? Nos, úgy tűnik, hogy ezúttal még nem. A héten ugyan Laurence Bowers még a Reggiana elleni mérkőzésen szerzett kisebb sérüléséből lábadozott, és Vojiszlav Sztojanovics gyengébb formája miatt is felmerült, hogy Zoli egyik vagy másik légiós kényszerű kiesésével visszakerülhet a nevezhető keretbe, ám végül Bowers is felélpült, és egyelőre Sztojanovics mellett is él a bizalom - így válogatottunk számára valószinűleg ma sem lesz lehetőség a játékra.

A mai ellenfél az a Pallacanestro Openjobmetis Varese lesz, amely múltjában és elért eredményeiben egy európai szinten is legendás alakulat. 10 olasz bajnoki cím, 4 olasz kupa, 5 BEK (az Euroliga jogelődje) és 2 KEK (a EuroCup elődje) győzelem serlegei ékesítik a Milánó melletti lombard város klubjának vitrinjeit. A jelen már nem ilyen fényes, bár a Varese - egyedüli olasz csapatként - még menetel a FIBA Euro Cupban, az olasz bajnokságban inkább hátrafelé kell tekingetnie, mintsem play-off reményei lehetnének.

A házigazda kerete is jelentősen átalakult az őszi mérkőzés óta, 4 légiósát is lecserélte azóta a Varese: nincs már az akkor a meccset szinte egyedül megnyerő horvát klasszis, Roko Ukic, aki azóta már a szomszédvár Cantú játékosa lett, nincs már Mychel Thompson, aki szerződést bontott a Varesével (az NBA csillag Klay Thompson bátyja jelenleg is csapatot keres), nincs már Ramon Galloway, aki az olasz másodosztályú Omegnához igazolt és a kanadia Jevon Sheperd sem a Varese játékos már, ő Pesaróba tette át a székhelyét.

Így négy új arrcal találkoznak majd Perl Zoltán társai: az észt válogatott erőcsatár, Kristjan Kangur nagy visszatérő, korábban évekig játszott pirosban (a Varese mezszíne), ő Hanga Ádám Baskoniájánál vált létszám felettivé még novemberben. Chris Wright ma mutatkozik be új csapatában, az amerikai irányító Lóránt Péter csapattársa volt tavaly tavasszal a Pesarónál. A rutinos lett válogatott Rihards Kuksiks is komoly erősítés az őszi kerethez képest, de az ő formája erősen ingadozó. A negyedik új fiú az a litván Ovidijus Varanauskas, aki karmesterként Wright érkezésével a varesei keret perifériájára szorulhat.

A maradók közül három légióst illik a sor elején említeni, A Philadelphia 76ersnél és a LA Clippersnél is megforduló Malik Wayns a Varese legjobb és legveszélyesebb játékosa (ősszel sérülése miatt nem szerepelt Perlék ellen), Brandon Davies az elmúlt 2 évadban három klub (Philadelphia 76ers, Toronto Raptors, Brooklyn Nets) színeiben 78 mérkőzésen lépett pályára az NBA-ben, és a 24 éves, 208 centis Davies Varesében meghatározóan és jól játszik együtt szenegáli válogatott centertársával, Mouhammad Fayéval. A magas szekció 3. tagja az az olasz Luca Campani, aki ideális "prototípusa" a megbízható és eredményes csereembernek.

A játékoskeret mellett a mai házigazda vezetőedzője is kiemelendő: a játékosként a Virtus Bolognával három bajnoki címet is nyerő, de játékoskarrierjét több sérülése miatt idejekorán, 30 évesen abbahagyó Paolo Moretti, aki Pistoiaban már vezetőedzőként "húzta le" az elmúlt öt évet eredményesen és a legnagyobb megelégedésre, a nagyobb kihívás (és valószínűleg a több pénz...) reményében szerződött idén nyáron Varesébe.

Az esélyek nem Perl csapata mellett szólnak, még úgy sem, hogy az idei Varese több mint hektikus szereplésének köszönhetően verhető alakulat Jasaitisék számára, ám a PalaWhirpool 4-5 ezer nézője előtt nem lesz egyszerű feladat papírformát borítani.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Openjobmetis Varese - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                          A BEKO Serie A 20. fordulójának teljes programja:

                     A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus