Újabb Körmend győzelem az EC-ben

Drámai csatában szerezte meg második győzelmét az EuroChallengeben az Egis Körmend, mely azt jelenti, hogy két forduló után vezeti a B-csoportot.

EuroChallenge, Csoportkör, B-csoport, 2. forduló - 2014. november 11.

Egis Körmend (magyar, 2-0) - CS Energia Rovinari (román, 1-1) 77-76  (27-14, 24-27, 13-20, 13-15)

Körmend: Lemon 7, Govens 6/3, Ferencz 8/3, Török 16, Kolarics 2.
Csere: Tóth N. 9, Popadics 11/3, Richards 18/3, Sonyák -.
Vezetőedző: Ante Perica.

Rovinari: Watson 7/3, Troupe 14/12,  Karpelesz 4/3, Kremen 11/9, Turner 5.
Csere: Aktas 3/3, Milosevics 6, Darby 8, Vlaicu 18.
Vezetőedző: Antonisz Konsztantinidesz.

Kipontozódott: Turner a 33., Darby a 36., Watson a 40. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája az eredményre kattintva elérhető.

Mindkét gárda jól kezdte a kupasorozatot, hiszen a vendégek 18 ponttal győzték le a tapasztalt és jó nevű észt Tartu Rock csapatát, míg a Körmend Bulgáriában tudott sikert kivívni, a Lukoil Academic ellen. A veretlenség megőrzése és a továbbjutás esélyének megerősítése volt mindkét csapat célja.

A Körmend vett jobb startot ehhez. Némi meglepetésre Törökkel és Kolariccsal a palánk alatt állt fel a hazai gárda, és előbbi sorra szerezte a kosarakat, utóbbi pedig jó ütemű faultokkal segített. A 7. percre aztán fordítottak a vendégek, de egy pontnál tovább nem jutottak, mert a Körmend egy 14-0-s rohanással alaposan ellépett. Időközben beállt a bulgáriai győzelem egyik kovácsa, Richards is. Amíg a hazaiak a pontokat, addig a vendégek a személyi hibákat gyűjtögették. Aztán a 2. negyedben egyre több vendég hármas ült, szűkült a különbség. Ante Perica időkérése hatott, nyolc vendég hármas után jött az első hazai Ferencztől, aztán a félidő végén még egy Popadicstól, tíz volt közte a nagyszünetben. A Zsilvásárhely 6-0-s rohammal jelezte, nem mondott le a győzelemről, a Körmend egy 9-0-val válaszolt, és tartotta előnyét. Egészen a 33. percig, amikor néggyel ellépett az Energia. Innen is volt visszaút, de kettővel a vége előtt a mínusz öt már soknak tűnt. De nem a fehérmezeseknek. Ismét Richards lépett elő nyerő embernek, és gyors öt pontjával egyenlített a Körmend. Sőt, Lemon büntetőzhetett, aki előtte kettőt kihagyott. Most viszont egyet bedobott, és ez elég volt a sikerhez, mert a vendégek elrontották az utolsó 12 másodperces támadásukat. A Körmend ismét a vége előtt került jelentős hátrányba, de újra fel tudott állni, ezzel újabb lépést tett a továbbjutás felé.

Ante Perica, az Egis Körmend vezetőedzője: – Az első félidőben remekül, dinamikusan védekeztünk, ugyanakkor a vendégek remek százalékkal a triplákat. A második félidőben kevesebb lehetőségünk volt az indításokra, hiányoztak a szerzett labdák. Ugyanakkor mi sokkal több könnyű kosarat kaptunk és a tiszta dobásaink sem sikerültek úgy, mint korábban. A végjátékra azonban maradt még erőnk.

Antonisz Konsztantinidesz, a Energia Rovinari vezetőedzője: – Gratulálok a Körmendnek és edzőtársamnak. Az elején túl keményen védekeztünk, gyorsan jöttek a személyi hibáink. A második félidőben voltak sokkal jobb időszakaink, mint az elsőben, de a védekezés sok energiát vett el tőlünk. Egy kicsit több koncentrációval győzhettünk volna ezen a nagyon szoros mérkőzésen, de ez a Körmendnek sikerült jobban.

Slide és Fotó - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus