Újabb körmendi fesztivál, ezúttal a Gravelines ellen

Az első félidőben még kifejezetten szoros találkozón a harmadik negyed végén ellépett az eddig a csoportban hibátlan Gravelines ellen az Egis Körmend csapata, onnan pedig már nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Borzasztóan jó hangulatú meccset nyert meg a vasi alakulat 85-60-ra, a találkozó legnagyobb részében magas színvonalon játszva, így egy sima győzelem elég Ferencz Csabáéknak az utolsó fordulóban a továbbjutáshoz.

FIBA Europe Cup, B csoport, 5. forduló
Egis Körmend (magyar, 3-2) - BCM Gravelines Dunkerque (francia, 4-1) 85-60 (16-14, 19-19, 20-11, 30-16)

Egis Körmend: Petty 9/3, Smith 3, Ferencz 9/9, Loveridge 21/12, Horti 6.
Csere: Allen 23/6, Csorvási 14, Németh -, Oroszi -.

Dunkerque: Cobbs 18/3, Henry 10/6, Gibson 14/6, Hesson 10/6, Solomon -.
Csere: Mokoka 3/3, Cel 5/3, Keita -, Pietrus -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Cobbs és Petty párbajával indult a találkozó, kettejük kosarai után 5-4 volt az állás a 3. perc végén. Gibson is hozzászólt 5 ponttal a meccshez, de a negyed felénél Ferencz triplájával a hazaiak vezettek (10-9). A játékrész második felét egyik csapat sem teszi ki az ablakba - a franciák fordítottak 12-9 után, de Csorvási 4 pontja zárta a szakaszt, így két ponttal a Körmend állt jobban 10 perc játékot követően (16-14). A második felvonás eleje Allenről és Celről szólt, Cobbs duplája után pedig a 12. perc végén megint vezettek a csoportelső és a nemzetközi színtéren idén még hibátlan gallok (20-21), a vendégek azonban ezt követően szinte teljesen leálltak, egy Cobbs-triplát tudtak felvonultatni több mint 4 percig. A Körmend közben Csorvási, Allen és Smith kosaraival meglépett a 17. perc közepére (31-24). Gibson révén jött vissza két pontra a Gravelines pillanatok alatt, innentől kezdve pedig kosárra kosár volt a válasz, kétpontos körmendi előnnyel mentek a csapatok a nagyszünetre (35-33).

A fordulás utáni első három percben Loveridge tartotta a francia rohamokat duplájával és triplájával, majd a kiváló hangulatban Allen és Csorvási indította meg a szekeret előre, a 26. perc végére 8 pontra húzott el kosaraikkal a magyar alakulat (48-40). Gyorsan szerzett ugyan négy pontot a francia gárda, de Loveridge és Horti 2-2 büntetője után Ferencz triplát süllyesztett el, ezzel 11 pontra nőtt a hazai előny az utolsó negyedre fordulva, robbant is a csarnok (55-44). A záró felvonás első fele óriási dobópárbajt hozott - a franciák 3 triplát is beszórtak az első három és fél percben Hesson (2) és Henry (1) révén, plusz Cobbs egy 2+1-gyel behozta csapatát 10 ponton belülre, de a Körmendnek mindenre volt válasza, illetve ezek a francia kosarak általában egy-egy hazai triplára érkeztek válaszul (66-56). A vendégek leálltak, a Körmend nem - az előző forduló után ezúttal is borzasztóan jól játszó Terry Allen kosaraival 15 pontra nőtt a differencia a 36. perc végére (73-58). Allen és Loveridge révén megvolt a 20 pontos előny is, sőt, a végén a 25 is, ezek a percek már az örömjátékról szóltak - végül 85-60-ra győzött a Körmend.

Ez azt is jelenti, hogy jelentősen javította kosárarányát is a magyar együttes (ez esetleg számíthat, ha nem tudják megverni az utolsó körben a Donart), viszont az biztos, hogy egy hollandok elleni egypontos sikerrel is továbblép a Körmend a FIBA Europe Cupban.

Foto, Slide - fiba.com, Vágvölgyi Bálint

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus