Újabb Olaj-vereség, ezúttal a Siroki ellen

Ma este a Szolnoki Olaj KK a sereghajtó Siroki vendége volt Boszniában. Jól sikerült első negyed után a második felvonást nagyon elrontotta a magyar alakulat, a negyedik negyedben pedig 8-10 pontos hátrányuk 20 közelébe is kúszott. A mérkőzés végén sikerült valamit kozmetikázni az eredményen, ami végül 76-66 lett a házigazda javára.

Adria Liga, alapszakasz, 17. forduló
Siroki (bosnyák, 5-12) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 5-12) 76-66
(16-21, 22-11, 17-13, 21-21)

Siroki: Jones 17/6, Young 16/12, Opacak 9, Buva 17/6, Pasalic 9/3.
Csere: Bosnjak -, Rikic 4, Vragovic 4, Katic -, Bilinovac -.

Szolnoki Olaj KK: Warren 18/3, Vojvoda 12/3, Holiday 4/3, Lóránt 4, Báder 14.
Csere: Milosevics 6, Simon 4, Keller 2, Rakics 2.

A teljes statisztikát itt megtaláljátok!

Jól kezdett a Szolnok, Willie Warren és Báder Márton vitték a csapat szekerét, és vezetésükkel gyorsan öt pontos fórt épített ki magának az Olaj (3-8). Magasemberei, Drago Pasalic és Ivan Buva lévén kezdett éledezni a Siroki, közelebb jöttek a magyar együtteshez, de csak futottak a Szolnok után, az Olaj végig előnyben kosarazott az első negyed során. 14-15 után jött egy három perces hazai kosárszünet, amit a vendégek ha nem is túl nagy mértékben, de kihasználtak: Sztrahinja Milosevics pontjainak köszönhetően 7 pontra húztak el (14-21). Az első 10 perc utolsó kosarát Johnathon Jones szerezte, de így is 5 egységgel ment a Szolnok (16-21).

A második felvonást jóval gyengébben kezdte a magyar alakulat. Két és fél percig képtelenek voltak pontokat feltenni a táblára, így két amerikaijának, Jonesnak és Jahmar Youngnak köszönhetően el is tüntette hátrányát a vendéglátó gárda a 13. perc végére (23-23). Vojvoda Dávid próbálta meg magára vállalni a vezérszerepet - az ő kosarainak köszönhetően maradt az előny az Olajnál, de csak ideig-óráig. Buva és Robert Rikic válaszoltak "Voja" pontjaira, a 16. perc végén pedig Karlo Vragovic két büntetőjével át is vette a vezetést a bosnyák együttes (29-27). A félidőből hátralévő időben megint Buva és Pasalic léptek elő, mindketten kitűnően játszottak szinte a teljes első 20 percben, és már 8 ponttal is ment a Siroki nekik köszönhtően (38-30). Dragan Alekszics kétszer is megpróbált belenyúlni a meccsbe - először 31-29-nél, másodjára pedig ekkor -, de nem volt túl sikeres egyik időkérés sem, így 6 egységgel állt jobban a nagyszünetben a hazai csapat (38-32).

Fordulás után jobban indított a Szolnok, Vojvoda és Báder kosarainak köszönhetően visszajöttek két pontra is (38-36), ám Buva tarthatatlan volt ezután, kintről és bentről is csinált egy-egy három pontos akciót, közben Jones is betalált, így a 25. perc közepére kétszámjegyű lett a két gárda közti differencia (46-36). Kosárra kosár volt a válasz innentől, a szolnokiak pedig képtelenek voltak tartani Jonest ebben a szakaszban, így a harmadik negyed végéig megmaradt ez a 10 pontos különbség (55-45).

Az utolsó felvonás elején egyik csapat sem tudott kosarat szerezni két és fél perc erejéig, ami természetesen a hazaiak számára volt kedvező az állás miatt - még az egymás elleniben is jobban álltak, hiszen az Olaj 71-69-re, csak két ponttal bizonyult náluk jobbnak a Tiszaligetben. Ami még nagyobb baj volt, hogy a következő kettő perc sem a szolnokiaké volt - Young beindult, öt pontot szerzett két perc alatt, ráadásul Ivan Opacak is betalált kintről, így a 34. perc végére gyakorlatilag eldőlt a találkozó (63-47). A negyed első öt és fél percében csak Warren szerzett kosarat vendégrészről, de ő is csak kettőt, így Young újabb triplája után kialakult a legnagyobb különbség a találkozón (67-49). Egy perc sem telt el, és Báder büntetőinek, valamint Vojvoda öt pontjának köszönhetően 10 pontra csökkentette hátrányát a Szolnok (67-57), de mielőtt még elkezdhettek volna reménykedni, jött Buva és Opacak, így az utolsó kettő percre 15 pontos hátrányt vitt a Szolnok (72-57). Warren, Báder és Simon Balázs büntetőivel megint közelebb ért a magyar együttes, de lényegében már nem változott semmi, 10 pontos vereséget szenvedtek (76-66).

Ezzel a vereséggel az Olaj holtversenyben utolsó. Bár a Zadar ellen jobb az egymás elleni mérlege a Szolnoknak (-4, +5), ez a Sirokival szemben már nem áll (+2, -10).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus