Utószülinapi medvevadászat Hangával (Élőképpel!)

Saját becsületük és szurkolóik, valamint a rájátszás halvány reményének életben tartása miatt is le kell győzniük a Pistoiát Hangáéknak.

Vajon érdemes-e még latolgatni a Scandone Avellino playoff esélyeit? Öt fordulóval az alapszakasz zárása előtt ez is kérdés a 9-16-os mérleggel a Serie A 14. helyén álló zöld-fehér klub híveinek körében. Egyfelől öt körrel a zárás előtt 6 pont Hangáék hátránya a 8. Virtus Bolognával szemben, így a recept tulajdonképpen egyszerű, ma meg kell verni a Pistoia Basketet, majd az utolsó 4 fordulóban kettővel több győzelmet besöpörni, mint a bolognaiak. Persze ezt csak leírni ilyen egyszerű, a gyakorlatban ez azt jelenti, minden hátralévő bajnokiját meg kell nyernie az Avellinónak, és még ezen túl is bízni kell a vetélytársak bukásában. Szóval nem egyszerű és sajnos már nem is igazán realitás, de egy sportolónak, és így vannak ezzel Hangaék is, amíg él a remény, addig azért is küzdenie kell.

Az immáron 26 éves Hanga Ádám természetesen nem igazán tarthatott komoly születésnapi partit a hétfő esti bajnoki okán sem, csapattársaival maximum a pistoiai medvék (a Pistoia Basket kabala- és címerállata a Pistoia város történelmében is szerepet játszó medve) legyűrését követően ünnepelhet. A ma esti ellenfél az Avellinónál 4 ponttal többel, így jóval komolyabb esélyekkel küzd a rájátszásért, így az egykori kíváló Virtus Bologna játékos, Paolo Moretti által gardírozott egylet biztosan nem adja majd olcsón a bőrét. A két gárda decemberi odavágóján végig vezetve, magabiztosan nyertek Ádámék, ám a Pistoia idegenben 11 bajnokijából 5-öt megnyert, és azóta az olasz válogatott Valerio Amorosóval, valamint a Sassari, a Venezia és a Caserta egykori centerével, a madárcsontú Tony Easley-vel is erősödött.

A tavalyi szezon abszolút meglepetés gárdája (újoncként nemcsak a legjobb 8 közé jutottak be, de a playoff első körében alaposan megszorongatták a Milanót is) idén már nemcsak színamerikai kezdő ötösére épít (a tavalyi sikercsapatuk 6. embere az a Riccardo Cortese volt, aki ma Hanga Ádám poszt-helyettese az Avelinónál). A Gilbert Brown - CJ Williams - Landon Milbourne - Langstone Hall - Tony Easley kvintett mellett Daniele Cinciarini (a Reggiana olasz válogatott klasszisának, Andreának bátyja), Ariel Filloy (az argentin-olasz tavaly ilyentájt még a Szolnok életét keserítette Reggio Emilia játékosként), és két válogatott magasember, Daniele Magro és már említett Valerio Amoroso is erőssége a Pistoia Basketnek.

A ma esti mindössze a 4. Avellino-Pistoia ütközet lesz a Serie A történelmében, és eddig egyetlen egyszer sem nyert a Scandone ellen a Toszkánából érkező vendég alakulat. Reményeink szerint ma sem törik meg ez a sorozat, és csapattársaival együtt győzelemmel és jó játékkal ünnepli majd születésnapját Hanga Ádám. A RaiSport 1 élő közvetítésében ennek akár egész Itália tanúja lehet, mi pedig az alábbiakban leírt módokon tudjuk akár élőképpel is követni a bajnoki mérkőzést:

A hétfő este 20.00-tól kezdődő Sidigas Avellino - Giorgio Tesi Group Pistoia olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról, egyéni műholdvevővel, a Hotbird műholdról szabadon foghatóak (a hazánkban is szolgáltató AustriaSat előfizetői számára is elérhető a csatorna). A Raisport hivatalos internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel megnyitható.

A mérkőzés élőképpel ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino! Boldog születésnapot, és hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 26. fordulójának további programja:

Capo d'Orlando -  Enel Brindisi   66-65
Dolomiti Trento -  Vuelle Pesaro   77-65
EA7 Milano -  Acea Roma  77-56
Reyer Venezia -  Vitasnella Cantù   89-68
Vanoli Cremona -  Virtus Bologna   81-76
Pallacanestro Varese  -  JuveCaserta    84-80
Bon Reggio Emilia -  Dinamo Sassari   74-66

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

Fotók: Facebook/Scandone Avellino

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus