Vajon 10 pontos előny elég lesz az Olajnak?

Holnap este 18:00-tól a Trabzonspor vendége lesz a Szolnoki Olaj KK a FIBA Europe Cup első selejtezőkörének visszavágóján - 10 pontos előnnyel utazik a magyar csapat Törökországba.

FIBA Europe Cup, Első selejtezőkör, 2. mérkőzés
Trabzonspor Medical Park BK (török) - Szolnoki Olaj KK (magyar)
2017. 09. 27., szerda, 18:00

Az első mérkőzés végeredménye: Szolnoki Olaj KK - Trabzonspor 108-98

Az első találkozó emlékezetesre sikerült, hiszen a kevesebb mint egy héttel korábban összeálló szolnokiak 108 pontot szórtak a sorozat egyik végső győzelemre is esélyes gárdájának - a Trabzonspor főleg a triplákat dobta kíválóan, így a harmadik negyed után vezettek is, de a végjátékban már nem sült úgy a kezük, mint korábban, a Szolnok pedig uralta a két palánk alatti területet, így a magyar együttes támadójátéka olajozottan működött a negyedik negyedben is.

Kulcskérdés, hogy ki mit fog változtatni a második találkozóra, mert valószínűleg egyik edző sem éppen azt akarja majd látni a pályán, amit az első meccsen. A törökök botrányosan rosszak voltak a festékben való védekezést nézve, viszont ezúttal az első mérkőzésen vízumproblémák miatt hiányzó Obekpa játszhat majd - mivel neki kifejezetten a blokkolás, a védekezés a profilja, így ő sokat segíthet a Trabzonspor védekezésének stabilabbá tételében. A másik oldalon a Szolnoknak a triplákra jobban oda kell lépnie, de ha ez megvan, vagy esetleg a vendéglátó egy gyengébb dobóformát fog ki (ami védekezéstől függetlenül előfordulhat, egészen extra százalékkal válltak a törökök az első három felvonás során), akkor a Szolnoknál is meglehet az a plusz, ami a továbbjutáshoz elég is lehet.

Megjósolhatatlan, hogy mi fog történni, mert az első mérkőzésen láthattuk, mi van, ha a támadójáték olajozottan működik - a visszavágó abszolút más képet is festhet játék szinten, de még ebben az esetben is elképzelhető, hogy hasonló eredmény fog születni, sak mondjuk nem 100, hanem 70-75 pont környékén. Vojvoda Dávid és Tóth Ádám is lenyilatkozták az Olaj TV-nek, hogy győzelemre fognak játszani - a 10 pontos fór ellenére abszolút ki-ki meccsre lehet számítani idegenben, lényegében tényleg bármi előfordulhat.

Egyetlen magyar TV-csatorna sem közvetíti a visszavágót, viszont elvileg az interneten lehet majd követni élőképpel is a meccset - amennyiben megvan a pontos elérhetőség, közzé fogjuk tenni a holnapi nap folyamán!

Hajrá Olaj, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus