Varesében búcsúzik Itáliától Hanga Ádám

Hanga Ádám a korábbi bajnok és Euroliga (BEK) győztes Varese otthonában készül idei utolsó Serie A fellépésére.

Ma este, valamikor fél 8 tájékán véget ér egy majd' 10 hónapos "kaland", legmagasabban jegyzett kosarasunk olaszországi idényének utolsó fejezetéhez érkeztünk, Hanga Ádám ma Vareseben búcsúzik a Serie A-tól (legalábbis a 2014-2015-ös szezont illetően biztosan). Ádám pályafutásában fontos szakasz volt ez, egy balszerencsés, több sérüléstől gátolt, nem túl ideális spanyol idényt követően Olaszországban végre újra magára talált, formáját és erejét tekintve újra 100%-os állapotba került, mindezt úgy, hogy a Sidigas Avellino kötelékében vezéregyéniségként azt is bebizonyította, hogy sokoldalúsága egy európai topbajnokságban is lehet kiemelkedő. Hanga rengeteg játéklehetőséget kapott Olaszországban, mind a 29 bajnokin pályára lépett, 27-en kezdőként, és eddig átlagban 29 percet kapott az olasz élvonalban. Ennél többet eddig utoljára még Székesfehérvárott, az Albacomp játékosaként tölthetett a parketten.

Bizton állíthatjuk, nem csak saját, kétségtelenül meglévő szubjektivitásunk miatt dícsértük nagyon sokszor "Ádi" itáliai produkcióit, válogatottunk az olasz és európai szaksajtót is meglepve valóban feltámadt ebben az évadban. Tehetsége, teljesítménye és nem utolsósorban profi hozzáállása miatt Avellinóban is hamar a szurkolók kedvencévé vált, azon kevés játékosok közé tartozott, aki a Scandone szempontjából csalódás hozó idényben (nem sikerült a playoffot elérni) szinte soha nem kapott komoly kritikát. Az olasz liga idei legjobb labdaszerzője látványos megoldásai révén is többször került a figyelem fókuszába, nem véletlen, hogy a "pletykák" és információink szerint is több olasz és európai élklub figyelmét is felkeltette teljesítményével...

Hogy mit hoz számára a jövő, akár a nagyon közeli is, még kérdéses. A most futó szezont illetően két út állhat még előtte: néhány hétig még (edzésben) marad Avellinóban, vagy visszatér azt őt Olaszországba kölcsönadó Laboral Kutxához, ahol még alapszakasz és jó eséllyel playoff feladatok is várhatnak rá. Honlapunk már korábban beszámolt róla, a spanyol élcsapat komoly szándékot mutat arra, hogy idő előtt visszavegye magyar játékosát, de a döntés a kölcsönszerződés időtartama alatt a Scandone Avellino kezében van. Úgy tudjuk, ez a vonal jelenleg is él, mi több, "forró"... Napokon belül döntés születhet Hanga idei szezonjának folytatásáról, és ki tudja, Ádám legközelebb, bő másfél hét múlva, akár már egy friss Euroliga győztes sztárcsapat, a Real Madrid ellen is bizonyíthat. A Kezdő5 továbbra is, természetesen első kézből, beszámol majd Hanga további pályafutásának alakulásáról, most azonban csak annyit mondhattunk Ádám nevéven is: Grazie e arrivederci Avellino!

Ma azonban még előtte áll egy mérkőzés, amely igazi jutalomjáték lehet a 10-szeres olasz bajnok, 5-szörös Euroliga (korábban BEK) és 2-szeres KEK győztes Pallacanestro Varese otthonában. A francia (Yakhouba Diawara), észt (Kristjian Kangur), finn (Antero Lehto), kanadai (Andy Rautins), nigériai (Stan Okoye) válogatottakat, és ex-NBA profikat (Eric Maynor és Christian Eyenga) foglalkoztató Varese szintén keserű idényen van túl, számukra is (minimum) a legjobb 8 lett volna a cél, így kettejük tét nélküli összecsapása látványos játékot is hozhat.

A vasárnap 17.30-tól kezdődő Openjobmetis Varese - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzésről élő televíziós közvetítés nem lesz.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít, a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino! Hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 30. fordulójának további programja:

Consultinvest Pesaro  -  JuveCaserta  10/05 17:30
Vanoli Cremona -  Dinamo Sassari  10/05 17:30
EA7  Milano -  Tesi Group Pistoia  10/05 17:30
Reyer Venezia -  Capo d'Orlando  10/05 17:30
Reggio Emilia -  Enel Brindisi  10/05 17:30
Dolomiti  Trento -  Virtus Bologna  10/05 17:30
Acea Roma -  Vitasnella Cantù  10/05 17:30

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

fotó: Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus