Vezéráldozat után Avellinóban Perlék (Élőképpel!)

Egyik legjobbja, az Isztambulba igazoló Fitipaldo elvesztése után a BL-ben is remeklő Scandone Avellinóhoz látogat a Perl-alakulat.
 

Mindössze egyetlen győzelmre van az első áhított szezoncéljától az Orlandina Basket, ennyi kell már csak ugyanis ahhoz, hogy matematikailag is teljes bizonyossággal kijelenthessük, a kék-fehérek ott lesznek a Coppa Italia februárban, Riminiben megrendezésre kerülő nyolcas döntőjében. Hogy ezt a (még) hiányzó két pontot ma Avellinóban megszerzik-e Perlék, arra már nem vennénk mérget. Egyfelől továbbra is tartalékos a szicíliai gárda, a sérültek felépülése ugyan jól halad, ma talán már Nicevic is megpróbálkozhat a játékkal, ám ma újabb komoly veszteség érte a lovagokat. A klub eladta a csapat egyik vezérét, a kezdő irányítót, Bruno Fitipaldót a török euroligás sztárklubnak, a Galatasaray-nak.

Fitipaldóról hamar kiderült, hogy "gyémántot" talált vele a Capo d' Orlando, így az nem volt meglepő, hogy Európa legjobb klubjainak célkeresztjébe került, a török élklub pedig hajlandó volt kivásárolni az uru hátvédet még élő szerződéséből. Fitipaldo pótlására valószinűleg napokon belül megoldást talál majd az Orlandina, ám a Serie A egyik legkomplexebb játékmesterét nehéz lesz helyettesíteni.

De nemcsak Fitipaldo elvesztése miatt van ma minimális esélye Zoliéknak, ezúttal az ellenfél is egy erős, jó formában lévő alakulat. Két éve még Hanga Ádám klubjaként követtük megkülönböztetett figyelemmel az avellinóiakat. Két év alatt azonban nagyot fordult a világ a Nápoly melletti kisvárosban. Ma már nemcsak az olasz bajnokságban, hanem akár a Bajnokok Ligájában (ahol 7-3-as mérleggel az egyik legerősebb csoportból is biztos továbbjutók) is vérmes reményei lehetnek a zöld-fehéreknek.

Hanga egykori csapattársai közül csak a 2015 tavaszán igazolt Marques Green maradt meg hírmondónak, és a pöttöm, mindössze 168 centi magas irányító ma is a farkasok egyik húzóembere. Green mellett két másik ragyogó képességű kisember fazonírozza az Avellino játékát. Egyfelől Joe Ragland, aki a Milánóval szerzett Euroliga rutint, valamint az a Retin Obasohan, aki az idei Eb-selejtezőkön a belga válogatott legjobbjaként is mutogatta már oroszlánkörmeit. Az avellinói gárda két fiatal amerikai bedobója közül Adonis Thomas néhány mérkőzés erejéig már az NBA-ban is parkettre léphetett, ám nála egyelőre "veszélyesebb" eleddig ismeretlen honfitársa, Levi Randolph. Ilyen kiváló külső sorhoz erős magasszekció illik, és az ukrán Kirilo Feszenko (ex-Utah Jazz), az amerikai Maarten Leunen, valamit a két olasz válogatott magasember, Marco Cusin és Roberto Zerini is a minőséget képviseli. Az erős játékosállománya mellett Stefano Sacripanti alakulata kiválóan összerakott csapat extra védőpotenciállal, így Perlék dolga finoman szólva sem lesz könnyű, de a tét sem nyomaszthatja a vendégek vállát, ma senki nem várja el tőlük a győzelmet.

A kedden 20.30-tól kezdődő Sidigas Avellino - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést a szicíliai Antenna del Mediterrano élőben közvetíti. A csatorna élőképes streamje az alábbi linken elérhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli        

                              A Serie A 13. fordulójának teljes programja:

                      A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: Betaland Capo d' Orlando/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus