Vojvoda 36 pontjával és győztes kosarával nyert az Olaj

A Szolnoki Olaj KK az egészen kiválóan játszó, 36 pontot szóró Vojvoda Dávid vezérletével és győztes kosarával verte 82-81-re a Zadart.

Adria Liga, alapszakasz, 9. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 5-4) - Zadar (horvát, 2-7) 82-81
(23-17, 14-26, 24-19, 21-19)

Szolnoki Olaj KK: Tóth -, Vojvoda 36/21, Szinovec 9, Lóránt 9, Báder 7.
Csere: Wittmann 14/9, Milosevics 4, Brkics 3.

Zadar: Florence 21/12, Bosnjak 2, Ramljak 13/9, Ivanov 4, Sobin 14.
Csere: Kraljevic 2, Sango 15/15, Basic 8/3, Bubalo -, Sirko 2.

A teljes statisztikát ezen a linken megtaláljátok!

Kifejezetten jól kezdett a Jones és Keller nélkül felálló Szolnok - Vojvoda, Szinovec és Báder révén 6-0-val nyitottak az első percben. Ramljak ugyan megkezdte a pontgyártást a túloldalon, de Vojvoda két triplájával megvolt a közte 10 három perc alatt (12-2). Szenvedett a Zadar, Florence büntetőivel jöttek közelebb (14-7), de a hazaiak jóval olajozottabban működtek támadásban ebben a szakaszban, Vojvoda újabb két duplája után már 10 pont fölé nőtt a differencia (20-9). Ekkor fordult meg a játék képe. Florence hármasára és Ramljak kettesére Wittmann még válaszolt három ponttal, ám a negyedet Sango triplája zárta, így "csak" hattal ment a vendéglátó alakulat 10 perc után (23-17).

Ahogy zárult az első felvonás, úgy kezdődött a második: Sango két hármast helyezett el az Olaj gyűrűjében, azonnal egyenlített a Zadar, majd Florence és Basic kosarai után már ők vezettek 5-tel, egy 14-0-s sorozatot produkáltak (23-28). Szinovec és Lóránt kosaraival zárkózott a Szolnok, Sango negyedik trojkájára pedig Vojvoda is dobott egy kettest, így nem tudott meglépni a horvát alakulat... egyelőre. 29-31-nél kicsit befagyott az eredmény, majd' két percig nem született kosár, ezt követően viszont Florence tripláival kezdett meglógni a vendég gárda (30-39). Vojvoda újabb öt pontjával kezdett feljönni a Szolnok, négy pontra közelítették meg ellenfelüket, de a zárszó ezúttal is a horvátoké volt, Florence homály tripláját ugyanis Sirko szedte össze és tette vissza (37-43).

Wittmann és Sango váltottak hármast a fordulást követően, majd Lóránt és Sobin duplát, Báder kettesére pedig Florence válaszolt kintről - a Zadar tartotta nem túl nagy, de megnyugtató előnyét, a 25. percben is 7 ponttal vezettek (44-51). Báder kosara után Ivanov talált be, de a negyed második fele a hazaiaké volt. Vojvoda járt ekkor is az élen a pontszerzésben: a 26. percben triplát dobott, egy perccel később Wittmann hármasával megvolt az egyenlítés is (53-53), majd Vojvoda újabb két jó kinti vállalása után már a Szolnoknál volt az előny a 28. perc végén (59-55). Sobin és Ivanov kosaraival egyenlítettek a vendégek, Brkics távoli dobása után pedig Ramljak kosara zárta le a negyedet - megint betalált az utolsó pillanatban a Zadar, ezzel ők vezettek egy egységgel a záró 10 perc előtt (61-62).

A negyedik játékrész rémálomként indult a hazaiak szempontjából, hiszen Sobin több támadópattanó után tudott betalálni, Ramljak pedig kintről volt eredményes - jött is az időkérés Dragan Alekszicstől a 32. perc végén (61-67). Vojvoda újabb hármast vállalt, az ő, valamint Lóránt pontjaival a 36. perc közepén megvolt az egyenlítés (69-69). Egyedül Florence-t nem sikerült tartani ebben a szakaszban, de mindig volt válasz hazai oldalról a kosaraira. Hamar kigyűlt a horvátok 4 csapatszemélyije, az Olaj játékosai pedig egészen jól dobták ma a büntetőket, így két és fél perccel a vége előtt megint a magyaroknál volt az előny (74-73). Basic lépett elő a vendégeknél, két kosarat is szerzett, Wittmann azonban triplával egyenlített másfél perccel a vége előtt (78-78). Milosevics duplát szerzett, az utolsó percben Ramljak azonban bedobta a triplát, Alekszics időt kért (80-81). A meccs hőse, Vojvoda értékesített egy újabb kosarat, a Zadar pedig több próbálkozást is elhibázott, így végül 82-81-re nyert a Szolnok - nagyban köszönhetően Vojvoda 36 pontjának.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus