Vojvoda buzzer-hármasával nyert az Olaj

Az Adria Liga harmadik fordulójának nyitómeccsén a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK együttese az Igokeát fogadta a Tiszaligetben. Az első félidő, és főleg az első negyed jó része nagyon pontszegényre sikeredett, a hazaiak azonban a második negyed elején nagyobb előnyhöz jutottak. A Szolnok félidei hat pontos vezetését megduplázta a harmadik felvonásban, de az Igokea visszajött, a vezetést is átvette. Az utolsó támadás a bosnyákoké lehetett volna egálnál, de korán vállaltak, Vojvoda Dávid pedig futtából, a dudaszó pillanatában elengedett triplája célba ért, ezzel nyert 63-60-ra az Olaj.

Adria Liga, alapszakasz, 3. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-1) - Igokea (bosnyák, 0-3) 63-60
(14-10, 15-13, 18-12, 16-25)

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 2, Sinovec 16/6, Vojvoda 8/6, Lóránt 3/3, Keller 6.
Csere: Sz. Milosevics 8/3, L. Jones 16/3, Báder 4, Brkics -.

Igokea: J. Jones 9/3, Jeremics 7/3, Csakarevics 4, Jorovics 11/6, Bunic 5.
Csere: D. Milosevics 2, Dragovics 2, Drenovac 12, Scekic 6, Knezevic 2.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Az már a mérkőzés legelején látszódott, hogy ez megint nem lesz egy pontgazdag találkozó - Bunic kosarára a második perc végén válaszolt Wittmann Krisztián, majd egy minutummal később Stefan Sinovec szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, amire Bunic válaszolt (4-4), ennyi kosár esett összesen az első öt percben. Ezután sem indultak meg olyan nagyon a csapatok, hiszen Vojvoda Dávid a 6. perc elején, Johnathon Jones pedig másfél perccel később volt eredményes. Erre a hazaiak Jonesa, Lazeric kontrázott, de Jonathon egyenlített, 8-8 volt az eredmény másfél perccel a negyed vége előtt. Szerencsére ez a nagyjából 90 másodperc az Olajnak jött ki jobban: Sztrahinja Milosevics duplája és Báder Márton két büntetője után még Lazeric Jones is betalált, így bár Knezevic a dudaszó pillanatában a triplavonalon állva dobott még egy kettest, 4-gyel ment a Szolnok 10 perc játékot követően (14-10).

A második felvonás jobban indult az Olajnak, hiszen a vendégek hosszú percekig képtelenek voltak betalálni. A vendéglátók sem szerezték túl gyorsan pontjaikat, hiszen Keller Ákos alley-oopját követően három perc alatt mindössze egy Milosevics büntetőt tudtak felmutatni, a 14. perc legelején azonban a sérüléséből visszatérő Lóránt Péter volt eredményes egy hármassal, azonnal 10 pontra nőtt a távolság a két fél között (20-10). Jeremics és Dragovics volt eredményes a bosnyákoktól, Jeremics két büntetőjével pedig visszazárkózott az Igokea a 16. perc végére (20-16). Milosevics kintről volt eredményes, de Johnathon Jones percei következtek: előbb két büntetőt, majd egy triplát értékesített, még közelebb értek a vendégek (23-21). A félidő utolsó két perce azonban Sinovecé volt: a szerb kosaras három duplát is bedobott, míg az ellenfélnél csak Drenovac két büntetője ért kosárba, így hat ponttal vezetett az Olaj a nagyszünetben (29-23).

Fordulás után még tovább nőtt a hazaiak fórja, hiszen Báder zsákolása után Lazeric Jones triplája is célba ért, 10 pont fölé nőtt a különbség, először a találkozón (34-23). Rendesen megállt azonban megint a Szolnok, majdnem három teljes percig nem tudtak pontot szerezni, az Igokea azonban nem tudta ezt kihasználni. Csakarevics 3, Bunic pedig egy pontot szerzett, mielőtt Keller a 25. perc végén újra betalált volna a gyűrűjükbe (36-27). Jorovics duplájára Milosevics és Lazeric Jones is válaszolt, majd Scekic két jó büntetőjére Sinovec és Keller, így folyamatosan nőtt az Olaj előnye, a 29. perc elején 13 pont volt (44-31). Drenovac és Scekic pontjaival mászott vissza újra 10-en belülre az Igokea, de Sinovec a legjobbkor dobta első hármasát az összecsapáson, a harmadik negyed végét jelző dudaszó előtt alig pár pillanattal, így 12 egységgel állt jobban a hazai gárda 10 perccel a vége előtt (47-35).

Drenovac és Scekic gyorsan jelezték, hogy a bosnyákok még nem adták fel, Sinovec nagyon fontos hármast dobott szorongatott helyzetből (50-39). Djordje Milosevics volt eredményes a túloldalon, majd Drenovac szép centermunkája után időt kért Dragan Alekszics, szinte a semmiből kezdett ugyanis jó játékba az Igokea (50-43). Lazeric Jones duplája után sem nagyon csökkent a nyomás a Szolnokon, hiszen a Keller elleni technikait követően Jorovics büntetővel, Knezevic pedig kettessel büntetett, sőt, egy perccel később Jorovics triplájával már csak három pont volt a távolság a két csapat között (52-49). Vojvoda hármasára Jorovics válaszolt kintről, Lazeric Jones kettesére pedig Drenovac.

Három perccel a vége előtt indult újra gyakorlatilag a találkozó, Jeremics triplájával ugyanis egál volt az állás (57-57). Lazeric Jones az egyik büntetőjét értékesítette, 80 másodperccel a vége előtt azonban Jorovics mindkét egypontosát bedobta, így az első negyed legelejét követően először vezetett az Igokea (58-59). Csakarevics fél perccel a lefújás előtt csak az első büntetőjét dobta be, de a lepattanó a magyarokról ment ki, így megint támadhatott a vendég gárda. Támadófaultot fújtak a bosnyákok ellen, így időkérés után 27 másodperce volt az Olajnak az egyenlítésre vagy a fordításra. Johnathon Jones ütött oda Lazeric Jonesnak, két büntetővel jöhetett a hazaiak amerikaija, és miután mindkétszer eredményes volt, 25 másodperc volt vissza, és egál volt a találkozó (60-60). Johnathon Jonesé volt az utolsó támadás... legalábbis ezt hihettük, az amerikai ugyanis elönzőzte kicsit, Vojvoda labdát szerzett, majd futtából dobott egy hármast a dudaszó pillanatában, ezzel nyert a Szolnok (63-60).

Vojvoda győztes kosarát ezen a linken megnézhetitek!

A mérkőzés utáni nyilatkozatokat ezen a linken elolvashatjátok!

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus