Vojvoda klasszisa döntött, de csapatként is remekelt az Olaj az Igokea ellen

Kőkemény összecsapást hozott a két nagy hiányzó nélkül felálló Szolnok és az Igokea mérkőzése. Az első félidőben jobbára a vendégcsapat volt előnyben, azonban Vojvoda Dávid remeklésével visszajött a meccsbe a hazai alakulat, a harmadik negyedet követően vezettek is - az utolsó játékrészben pedig többször is felálltak a padlóról, és legyőzték a bosnyák Igokeát. 

Adria Liga, alapszakasz, 21. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 7-14) - Igokea (bosnyák, 12-9) 79-72
(18-18, 14-17, 24-19, 23-18)

Olaj: Rakics 2, Vojvoda 28/15, Holiday 12/6, Ivosev 10/6, Lóránt 9.
Csere: Milosevics 10, Keller 2, Simon 6.

Igokea: Gordic 17/9, Bakics 3/3, Dozet 5/3, Jorovic 16/6, Nikolics 8.
Csere: Stemberger 17/15, Gajovics 2, Mirkovics -, Bunic 4.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Willie Warren és Báder Márton nélkül állt fel a Szolnok, Ivosev kezdett Lóránt mellett a magas posztokon - kifejezetten jól kezdett az utóbbi hetekben elég kevés lehetőséget kapó erőcsatár, az első percekben kosarat és 3 lepattanót is szedett. Meglepetésre nem a triplákra építve kezdte a meccset a vendégcsapat, főleg ziccerekből és középtávoliakkal operáltak. 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Holiday két faultja okozott kisebb gondot hazai oldalon - ám ekkor a Szolnok megérezte, hogy az Igokea mit szeretne játszani: összeállt a védekezésük, támadásban pedig a cserék, Milosevics és Simon remekeltek. 14-8-nál időt is kért a vendégcsapat, a beálló Stemberger pedig két triplával szállt be a meccsbe - pillanatok alatt egál közelbe küzdötte fel magát az Igokea, 18-18-cal zárták a felek az első negyedet. 

Kapkodva kezdték a csapatok a második negyedet, a vendégek nyugodtak meg hamarabb, Jorovic 2+1-ével átvették a vezetést, majd Bakics pörkölt be egy triplát - miközben Kellernek második faultja miatt le kellett ülnie. Holiday duplája és Ivosev hármasa nagyon kellett, hogy ne lépjen el a vendéggárda, ugyanakkor védekezésben csak nyomozták a labdát - Dragan Alekszics magához is hívta fiait 23-29-as állásnál, hiszen bő három perc alatt 11 pontot szórtak be a vendégek. Stabilizálódott is a Szolnok játéka, Holiday és Vojvoda is labdát szerzett, az Igokea támadóideje is lejárt egy alkalommal, viszont a negyed közepén Holiday összeszedte harmadik faultját is, le kellett ültetni. Vojvoda azonban nem foglalkozott ezzel, hármasával 30-31-re felzárkóztatta csapatát - a vendégek voltak kénytelenek időt kérni. Nikolic szép centermunkájával magához is tért kicsit az Igokea, de utána megint nagyon jól védekezett az Olaj, igaz a vendégek is alaposan beszigorítottak saját palánkjuk alatt, a hazaiak képtelenek voltak átvenni a vezetést. Az utolsó percre fordulva Gordic duplája révén percekig tartó gólcsendet tört meg a bosnyák alakulat, így ők mehettek minimális előnnyel a nagyszünetre. 

Vojvoda duplájával és Ivosev kiharcolt támadóhibájával jobban kezdett az Olaj, utána azonban Jorovic duplája és Gordic hármasa révén pillanatok alatt hat ponttal ellépett az Igokea. Simon szép ziccerével kapaszkodott a Szolnok, de Vojvoda támadóhibája után Jorovic triplával büntett. Milosevics ráadásul kiszállt a meccsből, miután szerencsétlenül ütközött vele Dozet - véres fejjel és támolyogva hagyta el a pályát. A Szolnok támadásai eközben kezdtek esetlegessé válni, Vojvoda három kiharcolt és bedobott büntetője csak szépségtapasz volt, miközben Jorovic újabb hármast termelt be. A következő támadásnál viszont beütötte harmadik faultját is a vendégek legjobbja, a helyette beszálló Nikolics révén azonban kilenc pontra (39-48) növelte előnyét az Igokea. Vojvoda Dávid azonban úgy gondolta, hogy nincs még itt a vége - két hármast szórt be egymás után. Időkérés után Lóránt két pontjára Stemberger tromfolt rá egy hármassal, azonban Lóránt két jó büntetője, majd Holiday iszonyatosan nagy zsákolása után 51-51-nél utolérte ellenfelét a Szolnok. Gordic újabb hármasa sem lassította le az extázisban játszó hazaiakat, Ivosev egyenlített, majd Lóránt begyömöszölt labdájával vezetéssel mehettek pihenőre. 

Stemberger érdekes körülmények között született ziccerével kezdett az Igokea, de Holiday triplájával tarotta magát a Szolnok, ráadásul kis turbánnal a fején visszatért Milosevics is. Néhány játékvezetői ítélet borzolta ekkor a hazai nézők idegeit, Gordic két büntetőjével, majd Stemberger triplájval vissza is vette a vezetést a vendégcsapat (59-61). Két gyors kosárral azonban megint fordított az Olaj, a túloldalon pedig hoszú percekig nagyon magas szintű védekezést mutattak be. Igokea-időkérés után Gordic értékesített két büntetőt, majd beszórt egy hármast is - de Vojvoda, majd Simon kosarával nem hagyta magát a magyar csapat, sőt Vojvoda óriási triplájával két perccel a vége előtt 70-66-ra vezettek. A vendégeknél Jorovic büntetőt hibázott, a következő támadásukat pedig fantasztikus csapatvédekezéssel nullázta le az Olaj - érett a meglepetés. Időkérés után Vojvoda egy közel 9 méterről eleresztett hármassal végképp eldöntötte a meccset, a végjátékban már nagyon higgadtan hozta le a mérkőzést a Szolnok. 

Fotó: szolnokiolaj.hu, Slide: abaliga.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus