Vojvoda nélkül is kiválóan játszott a Szolnok a BL-ben

A sérült Vojvoda nélkül is remekül helytállt a Szolnok a Sassari ellen, azonban az ellenfél triplazáporával szemben nem volt esélye a győzelemre a Bajnokok Ligájában. 


Bajnokok Ligája, E-csoport, 9. forduló
Banco di Sardegna Sassari (olasz, 4-5) – Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-8) 97-88 (27-27, 24-22, 25-15, 21-24)

Sassari: Bell 31/18, Lacey 18/3, Carter 3/3, Sacchetti 7/3, Lydeka 6.
Cserék: DeVecchi 8/6, D’Ercole 3/3, Savanovic 3/3, Stipcevic 10/9, Olaseni 8, Ebeling - . 

Szolnok: Kinney 14/3, Wittmann 14/3, Popovic 10, Boriszov 14/9, Wright 9. 
Cserék: Eilingsfeld 8/6, Pavlicsevics 17/15, Tóth 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A hat szolnoki légiós közül ezúttal Troy Barnies kapott pihenőt, ugyanakkor Vojvoda Dávid sem léphetett pályára, a Nemzeti Sport információi szerint egy kisebb húzódás miatt. 

Jól kezdett az Olaj támadásban, Popovic, Boriszov és Kinney kosaraival 3-6-ra vezettek. Itt megérkezett a meccsbe a hazai csapat is, a Sassari Lacey révén elkezdte játszani a védjegyének számító betörés-kiosztást, amivel a Szolnoknak alaposan meg is gyűlt a baja: az első negyedben 7 (!) triplát vert be az olasz gárda, ráadásul sokszor elég könnyen kerültek helyzetbe. Ami viszont bement ott, bement itt is, a cserék is jól szálltak be a játékba, hatan szereztek pontot az első 10 percben, kifejezetten gyorsan pörgött az Olaj támadásban, aminek köszönhetően ők is rendre megtalálták a jó helyzeteket. 

A második negyedben hirtelen elzárták a pontcsapokat, percekig alig esett kosár, mindkét kispadnál felhívhatták a figyelmet a védekezés fontosságára. A hazaiak, pontosabban Bell találta meg először a ritmust, az amerikai hátvéd egyszerűen mindent bedobott és több helyet nyitott ezzel a csapattársainak is, ugyanakkor az feltűnő volt, hogy amint Bellt sikerült levédeni, Lacey-n kívül más nem igazán tudott előlépni. A negyed szolnoki hőse Pavlicsevics volt, aki Bellhez hasonlóan képtelen volt hibázni, félidőben mindkét nehéztüzér öt bedobott hármassal állt. 49-43-nál rezgett kicsit a léc, de Sztojan Ivkovics időkéréssel tudta rendezni a sorokat, így félidőre minimális hátránnyal mehettek az Olaj játékosai. 

A félidei statisztikában feltűnő volt, hogy 11/21-gyel dobta a hármasokat a Sassari, miközben alig 14 kétpontost emeltek rá – a túloldalon a Szolnok egészen elképesztő, 8/10-es triplamutatót szállított. A vendégek sokkal jobban sáfárkodtak a faultjaikkal, 9/11-et hoztak a vonalról, a szardíniaiak mindössze ötször állhattak oda – a szolnokiak ezzel ellensúlyozták a kevesebb hárompontost.

Fordulás után sem változott a játék képe, Az Olaj jól védekezett, teljesen eltüntették Bellt, és szinte csak Lacey kosaraiban bízhattak a hazaiak. 60-58-nál Lacey begyűjtötte harmadik faultját, úgy tűnt, hogy fordulóponthoz érkezhet a mérkőzés. Így is történt, de nem a Szolnok javára: Rok Stipcevic lépett elő, három óriási hármast szórt be egymás után, aminek köszönhetően 69-60-ra lépett meg a Sassari, a túloldalon ugyanis rendre leperdültek a dobások. Az időkérés sem segített, villámgyorsan 15 fölé kúszott a különbség, az olaszok egész pályás letámadással további zavarokat okoztak a gépezetben, ráadásul Stipcevic elkezdett passzolni is. A negyed végére sikerült rendezni a sorokat, de így is 12 ponttal járt előrébb az ellenfél. 

A záró játékrészt jobban kezdte a Szolnok, a 33. percben időt is kellett kérnie az olaszoknak, mert 10 pontra csökkent a differencia, ráadásul eléggé szétesett a játékuk. Ez sem segített, Tóth Ádám kipontozódása sem zavarta meg az Olajt, gyors labdaszerzésekkel, Wright alley-oopjával és Eilingsfeld triplájával 80-77-re feljöttek. Itt néhány 50-50-es fújást a hazaiak kaptak meg, Bell és Sacchetti büntetőivel el is léptek 84-77-re, innentől kezdve megnyugodtak és mindenre akadt már válaszuk a 16 hárompontost bepörkölő szardíniaiaknak. A Szolnokot minden dicséret megilleti, mert csapatkapitánya nélkül is végig partiban tudott lenni idegenben egy megerősített Sassarival szemben – ha a végeredményre nem is, de a mutatott játékra építhetnek a jövőben. 

Fotó: basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus