Zaragoza - Szolnok 20:30 (Sport1)

Szerda este 20:30-tól a Szolnoki Olaj KK a spanyol CAI Zaragoza vendége lesz a EuroCup második csoportkörének második fordulójában.

EuroCup, Második Csoportkör, N csoport, 2. forduló
CAI Zaragoza (spanyol, 0-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-0)
2016.01.13., szerda, 20:30 (TV - Sport1, 20:15)

A legjobb 32 között a második fordulóban a spanyol CAI Zaragozához látogat a magyar bajnok, mostani ellenfelük múltját és állományát ezen a linken elolvashatjátok. Ahogy arról a múlt hét elején és közepén külön is beszámoltunk, voltak változások a keretben, hiszen Drake Diener és Halil Kanacevic már nem a csapat tagja, Slava Kravtsov és Jordan Swing viszont igen, valószínűleg mindketten pályára is lépnek majd a Szolnok ellen.

Várható rotáció:
Bellas - Sastre Morro - Fotu - Jelovac - Norel
Henry - Swing - Linhart - Pere - Benzing - Kravtsov

Ahogy arról csütörtökön már szó volt, a Zaragoza elég jó sorozatot hozott december második felében és január legelején, így 5-9-es mérleggel zárkóztak a spanyol első osztály középmezőnyének végéhez. Az elmúlt héten aztán hatalmas zakót kaptak a Galatasaraytól idegenben, a hétvégén a szintén EuroCup-os Bilbaóval találkoztak, akik 71-69-re verték őket. Hogy milyen szoros a mezőny az ACB közepén, azt jól mutatja, hogy hétvégi ellenfelük ezzel a győzelemmel 7-8-as mérleget tudhat magáénak, ezzel a 6. helyen áll, de egy győzelem választja el a 13. helyen álló UCAM Murciától. A Zaragoza 14. pozíciója tehát finoman szólva is megtévesztő - a szokatlanul hosszú középmezőnyben találhatóak, igaz, annak azért a végén.

Nem nagyon lehet egy-egy emberre készülni náluk, nincs igazán kiemelkedő játékosuk, viszont 8-9 azonos képességű igen. A hátvédposztokon inkább a Bellas - Sastre Morro párosra kell figyelni, Drake Diener távozásával igazából csak Sek Henry maradt mellettük a rotációban, illetve az új érkező, Swing, aki viszont inkább kiscsatár. Bár Sastre Morro a legjobb pontszerzőjük a bajnokságban (12.4), neki a EuroCupban ennyire azért nem megy (9.0), a triplákat viszont nemzetközi szinten dobja jobban (41.7%) - Stefan Jelovac és Henk Norel azonban mindkét sorozatban 10 pont fölött átlagol. A palánk alatt elég pofás rotációjuk van a német válogatott Robin Benzinggel, illetve az ukrán válogatott Kravtsovval kiegészülve. Ahogy azt a felvezetőben is említettük, a kiegyensúlyozott, bő keret az egyik erényük - azt is hozzá kell azonban tenni, hogy az "egyenkeret" egyik hátrányát is szenvedik, méghozzá azt, hogy fontos pillanatokban nem nagyon tudnak kihez fordulni.

Az Olajnál nyugodt és jó lehet a hangulat, hiszen a Sassari elleni sikerrel már biztos, hogy legalább egy sikerrel fejezi be ezt a kört a magyar bajnok, sőt... A másik új érkező, Jarrod Jones is elkezdte az edzéseket a csapattal, vele tovább erősödhet a keret, amire a legjobb 32 között már nagyon szükség lesz, főleg az idegenbeli meccseken. Burrellhez hasonlóan Jones támadójátéka jelenthet nagy pluszt, hiszen ő is egy olyan ember, akire figyelnie kell az ellenfélnek, képes magának is megteremteni a helyzetet - ha másra nem is, arra biztosan jó, hogy Vojvoda Dávidra kevesebb figyelem hárul -, Keller Ákossal pedig jól megértik egymást, ezt pár évvel ezelőtt Fehérváron már láthattuk. Jonestól függetlenül is úgy tűnik, hogy az egység megvan, Burrell egyáltalán nem borította ezt meg - ha felszabadultan tud játszani a Szolnok, akkor akár meglepetést is okozhat.

Hiába kapott ki ugyanis a Zaragoza nagyon a Galatától és hiába csak 14. hazája bajnokságában, Spanyolországban így is esélyesebb, mint az Olaj. Két, a csapategységre építő gárda mérkőzésén fontos szempont a helyszín, ez sajnos most a spanyolok mellett szól, és azért a játékosállományuk is erősebbnek tűnik egy fokkal. Ettől függetlenül esélytelen biztos nem lesz a Szolnok, és itt most megint az a lelki állapot jöhet el, ami néhány első körös meccsen már megvolt: semmilyen veszítenivalója nincs a csapatnak, egyáltalán nincs rajtuk teher. Pór Péterék játéka megvan, egy-két kivételtől eltekintve hétről-hétre magabiztosan hozzák azt, amit tudnak - kérdés, ez most elég lesz-e egy szoros eredményre vagy akár egy újabb győzelemre.

A találkozót a Sport1 csatorna 20:15-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!


Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus