Zenit - Szolnok 18:00 (Sport2)

Ma este a Szolnoki Olaj KK a Zenit Szentpétervár ellen lép pályára idegenben, hogy megragadja utolsó esélyét a továbbjutásra.

EuroCup, Első csoportkör, D csoport, 6. forduló
Zenit Szentpéter (orosz, 2-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-4)
2014.11.19., szerda, 18:00 (TV - Sport2, 18:00)

Az ellenfelet egy hónappal ezelőtt részletesen is bemutattuk, EZEN A LINKEN olvashatjátok a leírást. Az első meccs összefoglalóját EZEN A LINKEN eléritek!

Várható rotáció:
Hodge - Jones - Kulagin - Valijev - Borovnjak
Vihrov - Komolov - Kuzjakin - Koscsejev - Landry

Az oroszok elég jó formában érkeznek erre a sorsdöntő ütközetre. A Szolnok elleni mérkőzést követően a VTB Ligában ugyan kikaptak a UNICS-tól idegenben (73-66) és a Himki otthonában is (81-76), viszont a legutóbbi két fordulóban kiütötték idegenben a Cmoki Minszket (58-97), otthon pedig a lett Kalev/Cramo ellen fordítottak az utolsó negyedben (79-69). 4-2-vel állnak jelenleg a tabella 6. helyén.

A EuroCupban jóval nagyobb gondban voltak, hiszen a debreceni zakót követően a Besiktas hosszabbítás után Szentpéterváron is nyerni tudott (86-90). Ezt követően azonban a VEF Rigát verték (84-70), Szlovéniában sem vallottak szégyent a Union Olimpija vendégeként (89-84), és hatalmas meglepetésre verték a Himkit legutóbb (89-86). Ezzel a legutóbbi sikerrel nagy előnybe kerültek a negyedik, még továbbjutó pozícióért vívott harcban, jelenleg 2-3-mal előzik az Olajt és a magyar bajnokhoz hasonlóan szintén 1-4-gyel álló Rigát.

A Zenit játékában nem sok minden változott, továbbra is a pontszerzés az első számú profiljuk, védekezésben gyengébben teljesítenek. Karaszev annyit változtatott a kezdőn, hogy az utóbbi két nemzetközi meccsen Jones és Borovnjak is kezdett, gyakorlatilag Landry maradt az egyetlen produktív játékos a padon, mondhatni "all-in"-t tolt az oroszok mestere.

Az Olajnak nagyon jókor jött a Mega Vizura elleni összecsapás, hiszen előtte való 8 meccsükből 7-et elvesztettek Vojvoda Dávidék, most azonban megtört a jég, ráadásul megmutatták (maguknak is), hogy képesek idegenben győzni. A Zenit eléggé hasonlít is a szerbekre, a támadójátékra helyezik a hangsúlyt, hátul sebezhetőbbek - ahogyan azt Debrecenben láthattuk is -, és kintről sem sokkal veszélyesebbek, mint a Mega Vizura, egyáltalán nem az a fő profiljuk, inkább Hodge betörései és a palánk alatti befejezések - igaz, pont az irányító az, akinek a tripláira figyelni kell. Ami komoly különbség az a tapasztalat, az oroszok jóval rutinosabb csapatnak számítanak, kevesebb hiba fér bele ellenük.

A meccs élet-halál jellegű az Olaj számára - a Besiktas elleni zakó után is van még reális esély a továbbjutásra, de ez az utolsó kapaszkodó. Győzelem esetén ugyanis a Szolnok befogná a Zenitet a győzelmek számában - mindkét csapat 2-4-gyel állna -, egymás ellen pedig kettősgyőzelemmel egyértelműen jobb helyzetben lenne a magyar együttes - ebben a forgatókönyben már egy Riga elleni hazai siker is azt jelenthetné, hogy továbbmennek Dragan Alekszicsék a következő körbe. Nehéz ebben az esetben jósolgatni még, de jó pozícióba kerülhetne az Olaj.

Vereség esetén (1-5) azonban legalább két győzelemmel kellene többet begyűjteni a hátralévő négy fordulóban, mint amennyit a Zenit szerez (3-3), és a sorsolás miatt összesen két siker begyűjtése is nagyon nehéz lesz - a Riga mellett a Himki érkezik még Magyarországra, plusz Ljubljanába és a Besiktashoz utazik majd az Olaj. Ha két pontnál nagyobb arányú vereséget szenved a Szolnok, akkor három győzelemmel kell több legalább - hiszen egymás elleni eredményben is jobban állnának az oroszok -, az gyakorlatilag azt jelentené, hogy kiestek Lóránt Péterék a EuroCup első csoportkörében.

A találkozót 18:00-s műsorkezdettel közvetíti a Sport2 csatorna!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus