14:00-tól kulcsmeccset játszik a magyar válogatott

Csehország az ellenfél, most már nyerni kell - az M4 Sport élőben közvetít - este szerb-török rangadót is rendeznek. 

14:00-tól már kulcsfontosságú találkozót vív a magyar válogatott, amely a vasárnapi pihenő után Csehországgal néz farkasszemet. Borzasztóan fontos lesz, hogy a játékosok túltegyék magukat a Montenegró elleni mecsen, Sztojan Ivkovics nyilatkozatai alapján pedig talán sikerül is feltüzelnie Vojvodáékat. Döntő lehet, hogy hogyan sikerül lassítani az eddig remeklő cseh vezért, Satoranskyt, itt Hanga Ádámnak, esetleg Kovács Péternek lehet nagy szerepe, de legalább ilyen fontos, hogy összeálljon végre a támadójáték - sokkal hatékonyabb zárásokra, kidolgozottabb helyzetekre és kategóriákkal jobb dobóformára lesz szükség. Érdekesség, hogy a 12-es keretből ketten, Vojvoda Dávid (27.) és Tóth Norbert (31.) is ma ünneplik születésnapjaikat.

A csoportban a spanyolok este a románok ellen játszanak újabb kötezetőt, a horvátok pedig Montenegróval már egy szorosabbnak ígérkező csatát - számunkra azonban ezek most kevésbé lényegesek, hiszen továbbjutási reményeink csak akkor lehetnek, ha sikerül legyőzni a cseheket. 

A játéknap rangadóját este nyolc órakor rendezik, hiszen a D csoport házigazdája, Törökország fogadja a szerb válogatottat. Mindkét együttes 1-1-gyel érkezik meg erre a találkozóra, és a torna ezen szakaszában már nagyon veszélyes a negatív mérleg, óriási harc várható a győzelemért - egyébként is két kőkemény csapatról beszélünk. A szerbek vezére, Bogdanovics érdekes módon éppen ebben a csarnokban (volt) ünnepelt sztár Törökországban, és mindkét tréner kiemelte, hogy a szív fog dönteni, kiemelt fontossággal kezelik ezt az összecsapást.

A csoport napja egyébként 13:15-kor indul a Lettország - Nagy-Britannia derbivel, ahol főleg a palánk alatt láthatunk majd érdekességeket - a letteknél Porzingis és Bertans, a briteknél Clark és Olaseni lehet a fő pontszerző. Ezzel együtt természetesen kötelező a győzelem a lettek számára, ahogy az oroszok számára is az Belgiummal szemben, főleg miután Shvedék két közvetlen riválisukat már megverték - eddig parádésak, de ez csak akkor ér valamit, ha a kötelezőt is hozzák.

A mai program időrendben:

Lettország - Nagy-Britannia 13:15
Magyarország - Csehország 14:00 (M4 Sport)
Belgium - Oroszország 16:00
Montenegró - Horvátország 16:45 (M4 Sport)
Spanyolország - Románia 19:30
Szerbia - Törökország 20:00

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

fotó(1): Kezdő5.hu
fotó(2): FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus