14:00-tól Montenegró ellen lép pályára Magyarország

Meccsdömping az Eb-n: ma az összes csapat pályára lép, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni!

Nagyon érdekes játéknap következik az Európa-bajnokságon, hiszen ezúttal minden csoport minden csapata pályára lép, így összesen tizenkét találkozót rendeznek meg. Számunkra természetesen az a legfontosabb, hogy mire megy válogatottunk Montenegróval szemben azok után, hogy a horvátok ellen minden várakozást felülmúlt - úgy fest (bár egyelőre nem biztos), hogy Hanga Ádám is vállalni tudja a játékot, ő pedig védekezésben és támadásban is borzasztóan hiányzott tegnap a második félidőben.

Az biztos, hogy jobban kell dobni annál, mint amit a horvátok ellen produkált az Ivkovics-legénység, ha játszani tud Hanga, Vojvoda pedig pontosabban fejezi be azokat a közelieket, amelyek tegnap kiperdültek a gyűrűből, akkor ez a kérdés meg is oldódhat - persze emellé ugyanolyan akarat és elszántság kell védekezésben, illetve a lepattanóknál is. A montenegrói csapatot földbe döngölte Spanyolország, és bár ebből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, de annyit mindenképpen, hogy az első játéknap alapján bőven lehet keresnivalónk most.

A C csoportban ezt követően cseh-spanyol és horvát-román meccseket rendeznek, itt egyértelműek az erőviszonyok, a horvátok valószínűleg javulnak az egyébként is gyengének tűnő románok ellen, míg a csehek esetleg egy újabb ihletett Satoransky-napban és a csodában bízhatnak a torna legnagyobb esélyesével szemben.

Az A csoport is érdekes, mert a franciának mindenképpen javítaniuk kell a finnek elleni fiaskót, de a magabiztos győzelemmel rajtoló görögök ellen most is nehéz dolguk lesz - a bravúrgyőzelemmel nyitó finnek a szlovének ellen folytatják, a Markkanen-Koponen duó összecsap a Dragic-Doncic kettőssel. A lengyelek Izland ellen javíthatnak a szlovének elleni vereséget követően.

A B csoportban nem rendeznek igazán kiemelkedő rangadót, talán a Grúzia-Németország összecsapást lehet itt megemlíteni, az olaszok az ukránok ellen, Litvánia pedig Izraellel szemben folytatja - többet mondhatunk el erről a csoportról a mostani játéknapot követően.

A D csoport kiváló találkozókkal kezdődött, és kiválónak ígérkező összecsapással is folytatódik. A törököket este óriási csatában megverő oroszok most a szerbek ellen folytatják, érdekes kérdés lesz, hogy Shvedék mennyire lesznek majd fáradtak délután. A törököknek nyerniük kell a britekkel szemben, és a nagy dobásra készülő lettek számára is kötelező a siker a belgák ellen.

A mai program időrendben:

Lengyelország - Izland 12:45
Lettország - Belgium 13:15
Montenegró - Magyarország 14:00 (Duna World)
Grúzia - Németország 14:45
Görögország - Franciaország 15:30
Oroszország - Szerbia 16:00
Csehország - Spanyolország 16:45
Ukrajna - Olaszország 17:30
Finnország - Szlovénia 19:00
Horvátország - Románia 19:30
Nagy-Britannia - Törökország 20:00
Izrael - Litvánia 20:30

A találkozókhoz élőképes streameket ezen a linken találtok!


fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus