14:00-től szerb-francia bronzmeccs, 19:00-től Eb-döntő!

A Sport 1 élőben közvetíti a Szerbia-Franciaország derbit, este pedig jönnek Gasolék Valanciunasék ellen az aranyért. 

3. helyért

Szerbia – Franciaország 14:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A bronzmeccseknél mindig kérdés, hogy milyen mentalitásúak lesznek a résztvevők – csalódottak vagy a 3. hely motiválja őket annyira, hogy 100%-ot adjanak ki magukból. Ezen a találkozón nem kérdés, hogy két csalódott együttes mérkőzik majd meg, hiszen előzetesen és még pár nappal ezelőtt is ők voltak a torna két esélyese, és mindketten meglepetésre maradtak le a döntőről. Az viszont biztos, hogy a franciák saját közönségük előtt nem engedhetik meg maguknak, hogy félvállról vegyék az utolsó találkozót, egy sima vereség pedig a szerbeknek sem tenne jót, bízhatunk tehát abban, hogy színvonalas és izgalmas meccset játszanak a csapatok.

A franciák és a szerbek is egyetlen vereséget szenvedtek el idáig, utóbbiak a legjobban támadó, előbbiek pedig a legjobban védekező csapatként szerepeltek – igaz, a szerbek a litvánok elleni meccsel a szerzett pontok tekintetében visszaestek harmadiknak. „Ínyencfalatnak” ígérkezik a Parker-Teodoszics párharc, de ez inkább a vendégek szemszögéből fontos, hiszen ők jobban függnek irányítójuk jó játékától eddig, mint a gallok. Szintúgy nagy lesz a harc a palánk alatt Raduljica és Gobert között, az atletikus francia középjátékos ellen borzasztóan nehéz dolga lesz a szerbek óriásának – azt pedig már láttuk, hogy Valanciunas ellen ő sem tudott úgy dominálni, ahogy szokott. Kulcsposzt lesz a kettes is, hiszen De Colo talán a franciák legjobb játékosa ezen az Eb-n, a túloldalon Bogdanovics és Markovics viszont nem remekel igazán, de a Diaw-Bjelica párharc is érdekesnek ígérkezik. Összességében csúcskosárlabdára számíthatunk, amit a motiváció, esetleg egy-egy villanás dönthet majd el – a Sport 1 élőben közvetíti a találkozót.


Döntő

Spanyolország – Litvánia 19:00 (TV: Sport1 - FELVÉTELRŐL, 22.45)

Egyik csapattól sem vártunk döntőt, bár a spanyolok bejutása kevésbé meglepő, főleg látva Pau Gasol félelmetes teljesítményét. A litvánok viszont szinte végigszenvedték ezt a tornát, rettentően akadozott a támadójáték, a belgáktól pedig ki is kaptak – a negyeddöntőben aztán megvillantak és túldobták az olaszokat, majd az elődöntőben a torna legnagyobb bravúrját bemutatva szétszedték a szerbek játékát. Erre a védekezésre most is alapozhatnak, hiszen a szerb csapathoz nem fogható a spanyol támadójáték – leszámítva Gasolt.

A Chicago Bulls magasembere 40 pontot rámolt be a franciáknak, szinte minden fontos pillanatban kosarat szerzett és nagyjából az egész torna így zajlik számára – 25,6 pontját bámulatos hatékonysággal szerzi, a pálya minden pontjáról dobott már kosarat és ő harcolja ki (valamint dobja be) a legtöbb büntetőt is az Eb-n. Mellé alig-alig tud fellépni Mirotic vagy Rodriguez, toronymagasan kiemelkedik csapatából és nem túlzás azt kijelenteni, hogy rajta áll vagy bukik Spanyolország. A túloldalon is a center azonban a húzóember, Valanciunas átesett egy betegségen is a torna alatt, de így is átlagol 16,9 pontot, valamint 8,4 lepattanót – az olaszok ellen 26 pontos, 15 pattanós dupla-duplát jegyzett, a szerbek ellen viszont a 15 egysége mellé négy dobást is blokkolt. Mindketten jól védik a gyűrűt és egyértelmű, hogy az ő párharcuk alapjaiban fogja meghatározni a döntőt – a periméterről beszállhat Kalnietis, Maciulis néhány betöréssel és kinti dobással, ahogy a túloldalon Rodriguez, Mirotic, Llull, vagy esetleg egy-két triplával Ribas. Védekezésben csapatszinten előrébb járnak a litvánok, támadásban viszont a spanyolok voltak meggyőzőbbek – óriási meccsre számíthatunk 19:00-től, amit a Sport 1 csak 22:45-től ad le.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ide kattintva találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus