18:30-tól Szerbia-Csehország a Sport TV-n!

Raduljicáék és Vesely-ék összecsapását élőben közvetíti a Sport 2, este pályán az olaszok a litvánok ellen - nézzük, mit várhatunk!

 

Szerbia – Csehország 18:30 (TV: Sport 2 – ÉLŐ)

A franciák mellett a szerb válogatott tekinthető a torna legnagyobb esélyesének, így ezen a találkozón is óriási meglepetés lenne, ha a csehek tovább tudnának jutni. Teodoszicsék eddig az Eb legjobb támadójátékát mutatták be (legtöbb pont és legtöbb gólpassz), nem jelentett gondot számukra sem Spanyolország, sem Olaszország, sem Németország, sem Törökország, sem Izland, sem pedig legutóbb Finnország – sőt, az utolsó négy meccsüket átlagosan húsz ponttal nyerték meg. A csehek tornája nem kevésbé varázslatos számukra, hiszen bár kétszer is kikaptak, továbbjutottak a csoportjukból, legutóbb pedig az eddigi talán legnagyobb meglepetést okozva kiejtették Horvátországot – illik őket komolyan venni. Döntő lesz a palánk alatt a Raduljica-Vesely párharc, a szerb center az utóbbi négy meccsen 17 perc alatt átlagol 18 pontot 80%-os mezőnymutatóval, de a cseheknél is a magasember a kulcs – szintén döntő lehet a Teodoszics-Satoransky összecsapás irányító poszton. Az esélyek egyértelműek (rengeteg fegyvere és domináns játéka van Szerbiának), de a cseh válogatott játékra meglepetés eddig, látványos és színvonalas meccsre van kilátás – ezt a Sport 2 élőben közvetíti.

Olaszország – Litvánia 21:00

Az olaszok két, a litvánok egy vereséget szenvedtek eddig, de a csoportok erőssége finoman szólva sem megegyező – a taljánok a szerbek és a spanyolok mögött jutottak tovább, Valanciunasék viszont jóval gyengébb ellenfelekkel szemben kvalifikálták magukat ide. Belinelliék az Eb egyik legjobb támadócsapata, ugyanakkor védekezésben hajlamosak pihenni, így az ő meccseik mindig látványosak – a litvánok viszont jóval izzadósabb, lassabb kosárlabdát játszanak és nagyon kevés pontot kapnak. Kulcsfontosságú párharc lehet Gentile és Maciulis összecsapása, hiszen mindketten alapemberei a támadógépezeteknek, de Gentile védekezésben is nagyon fontos Olaszország számára – kérdés, hogy Maciulisban maradt-e még egy olyan este, mint amit a grúzok elleni nyolcaddöntőben bemutatott. A palánk alatt is érdekes a helyzet, hiszen Valanciunas betegség miatt kihagyta az utolsó csoportmeccset és a grúzok ellen sem volt faktor, pedig az ő 20 pont, 10 pattanó körüli teljesítménye kulcsfontosságú lenne csapata számára – ugyanakkor a túloldalon Bargnani sem teljesen egészséges, sőt, az ő játékáról majd csak a feldobás előtt dönt a csapat. Nagy kérdés, hogy Gallinarival mihez kezdenek majd a litvánok, hiszen ő (és Belinelli) képes egyedül fordítani a mérkőzésen, jelenleg pedig nem biztos, hogy át tudnának hidalni és tudnának ellensúlyozni egy nagy olasz rohamot.

A mérkőzésekhez élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus