19:15-től brazil-horvát, hajnalban Litvánia-Argentína

A házigazdák és Saricék a továbbjutás, Litvánia és Argentína a csoportgyőzelem szempontjából vívnak döntő meccset - javíthat Spanyolország.

B-csoport

Rendkívül fontos játéknaphoz érkezett a B-csoport, döntő jelentőségű mérkőzéseket vívnak ma a csapatok. 19:15-től Brazília és Horvátország csap össze, mindkét gárda két hajtós mérkőzést vívott, egy-egy parádés győzelem és egy-egy fájó vereség a mérleg - egymás ellen dönthetik el, hogy ki melyik irányba indul el, a győztes szinte biztosan továbbjut, a vesztesnek viszont nagyon kell kapaszkodnia innentől. Éjféltől a két 0-2-es csapat, Nigéria és Spanyolország mérkőzik, itt most már nem lehet kérdés Gasolék győzelme, két, utolsó pillanatban elbukott meccs után nem hibázhatnak többet, különben szégyenszemre búcsúzni fognak a csoportkörben - igaz, egy esetleges siker esetén is benne van a pakliban ez a forgatókönyv.

03:30-tól aztán jön az igazi rangadó, hiszen a két veretlen, Litvánia és Argentína feszül egymásnak. Az eddigiek alapján a dél-amerikai gárda sokkal meggyőzőbb, látványosabb támadjátékot játszik és jóval dominánsabb kosárlabdát művel, a litvánok kicsit szenvedve hozták a meccseiket, pedig az ellenfeleik sem voltak eddig világverők. Aki itt nyer, az a csoportgyőzelem kapujába kerül.

A menetrend:

19:15 - Brazília-Horvátország (ÉLŐKÉPES STREAM)
00:00 - Nigéria-Spanyolország (TV: M5) (ÉLŐKÉPES STREAM)
03:30 - Litvánia-Argentína (TV: M5) (ÉLŐKÉPES STREAM)

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus