21:00-tól Spanyolország-Franciaország a Sport TV-n!

Görögország-Lettország és Csehország-Olaszország meccsek vezetik fel az esti elődöntőt - nézzük, mit kell tudnunk előttük!

Európa-bajnokság, 5-8. helyért

Görögország – Lettország 16:00

A görögök hibátlan Eb-menetelésének Spanyolország parancsolt megálljt, a lettek pedig a franciáktól kaptak ki a második félidőben – persze az ő szereplésük korábban sem volt olyan fényes, mint Spanouliséké. Természetesen nem is várta tőlük senki, hogy a négy közé jutnak, már ez is bravúr, ugyanakkor a görögök azért nagyobb játékerőt képviselnek – igaz, mindkét csapat nagyon jól védekezik és jól járatja a labdát, kőkemény meccsre van kilátás. Döntő lehet, hogy a lettek egy-egy negyedik extrákra képes dobóformája mit mutat ma, illetve az is, hogy a görögök képesek lesznek-e szervezetten és tudatosan kihasználni erősségeiket – a spanyolok ellen ezzel akadtak problémáik. A meccsnek még komoly tétje van, tekintve hogy a 3-7. helyezett csapatok jogot nyernek, hogy részt vegyenek az olimpiai kvalifikációs tornán, így az itt nyerő csapat azon már biztos ott lehet, a vesztesnek pedig egy esélye marad.

Csehország – Olaszország 18:30

A tegnapi nap két vesztese azonnal összeméri tudását és itt is egy végletekig kiélezett találkozóra számíthatunk. A csehek Szerbia ellen is bizonyították, hogy nagyon szervezett és eredményes kosárlabdát játszanak, az olaszok viszont némi meglepetésre nem tudták legyűrni Litvániát – az erősségeik mellett a gyengeségeik is erősen kidomborodtak. Döntő lehet, hogy Vesely és Bargnani mire megy a palánk alatt, védekezésben egyikük sem klasszis, támadásban viszont remekelnek az Eb-n – viszont amíg a cseheknél csak Satoransky tud tartósan extrát hozni, addig a túloldalon Gallinari, Belinelli vagy éppen Gentile is hozzátehet bármikor 20 pontot. Támadásban mindenképpen előrébb járnak az olaszok, főleg klasszisaik extra dobásai miatt, de a csehek kőkemény védekezése és a csapatjáték felveheti ezzel a versenyt. Ugyanaz igaz természetesen itt is, mint a görög-lett meccsnél: az olimpiai kvalifikációs tornán ott lehet a győztes, a vesztesnek pedig az előbb említett találkozón kikapó gárdával kell megküzdenie az utolsó még kvalit érő helyért.

Elődöntő

Spanyolország – Franciaország 21:00 (TV: Sport 2 - ÉLŐ)

Este megrendezik az első elődöntőt, ahol a házigazda franciák egyik legfőbb riválisukkal, Spanyolországgal mérik össze tudásukat. A hispánok eddig nem olyan meggyőzőek a torna során, szenvedős, izzadós meccseket játszanak, és nagyon nagy szükségük van Pau Gasol extra teljesítményére – a magasember ezt szállítja is folyamatosan de kérdés, hogy a Gobert-Diaw páros mennyire tudja megnehezíteni az ő dolgát. Ez mindenképpen kulcskérdés lesz, hiszen a franciák kapták eddig a legkevesebb pontot és ők szedték le a legtöbb lepattanót is – ha most is hozzák magukat, nem sok esélye lesz a spanyol válogatottnak. Tony Parker legutóbb megmutatta, hogy ha kell, csapata élére tud állni, de a rendkívül bő keretben amúgy is sok lehetőség van még – talán most először fordul elő az utóbbi évek során, hogy a két csapat meccsén nem a spanyolok az esélyesek. A fináléba jutás mellett extra téttel is bír az ütközet, tekintve hogy a győztes automatikusan jogot nyer a riói olimpiára, míg a vesztes a selejtezőtornán vehet részt az ötkarikás játékok előtt, olimpiai részvétele tehát még nem lesz biztosítva.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus