3X3 Eb: Lettország és Oroszország az Eb-győztesek

A nőknél a világbajnok Oroszország megnyerte a 3X3 Eb-t is, a férfiaknál azonban a parádés harmadik napot futó, többek között a világbajnok szerbeket és a címvédő szlovéneket is legyőző Lettország ért fel a csúcsra.

Amint arról vasárnap délután írtunk, a magyar női 3X3 válogatott kikapott a franciák elleni negyeddöntőben, így nem jutott a legjobb négy közé.

A másik három negyeddöntőben Hollandia legyőzte a csoportmeccsek alatt a mieinket megelőző Svájcot, méghozzá simán (20-10), a spanyolok már jobban megszenvedtek az olaszokkal (15-11), míg a világbajnok oroszok Szerbiát győztek le elég nagy különbséggel (18-9). Az elődöntőkben szoros meccsen győzték le a hollandokat (11-9), és Oroszország is egy nagy mérkőzésen győzte le a franciákat. A döntőben aztán a világbajnok nem hibázott, még a stílusra is figyeltek, hiszen 20 pont után duplát dobtak, így végül 22-14-re verték Spanyolországot - a bronzmeccsen Hollandia felülmúlta a franciákat (19-15).

A férfiaknál szombat este írtunk arról, hogy a magyar csapat 2 vereséggel kiesett a csoportból.

A negyeddöntőben a világbajnok szerbek a vb-döntő "visszavágóján" simán intézték el a hollandokat (22-13), a lettek Franciaország ellen diadalmaskodtak (17-12), a szlovének Oroszországot verték (17-13), az ukránok pedig a spanyolokat (19-17). A két elődöntőből az elsőben a lettek a C-csoportot megnyerő franciák után az A-csoportot megnyerő, vb-győztes Szerbiát múlták felül, méghozzá egy dudaszóra dobott kettessel (19-17), míg Szlovénia lemosta a pályáról Ukrajnát (22-8). A bronzmeccsen a csalódott szerbek az ukránoktól is kikaptak (20-18), a finálét pedig a lettek húzták be azok ellen a címvédő szlovének ellen, akik a csoportmeccseken még 13-11-re legyőzték őket (16-13), így Lettország három csoportgyőztest megverve lett Európa-bajnok.

A Top10 jelent az Európa-bajnokságról:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus