A B-csoport második körének összefoglalója

A világbajnokság B-csoportjának harmadik mai összecsapásán Görögország érvényesítette a papírformát, végig magabiztosan vezetve győzött a Fülöp-szigetek ellen. A csoport második mai mérkőzésén elég nagy meglepetést láthatott a sevillai közönség, Szenegál ugyanis elverte az Arroyo - Barea páros fémjelezte Puerto Ricót, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozva a latin-amerikaiakat. Az előtte vívott derbin nagyon magas színvonalú kosárlabdát láthatott a közönség - a horvátok összekapták magukat, és megverték Argentínát!

Férfi kosárlabda világbajnokság, Spanyolország, csoportkör, B-csoport, 2. forduló

Fülöp-szigetek - Görögország 70-82

Az első negyed első felében kiegyenlített játék dominált, ám az etap végére a görögök meg tudtak lépni, a filippínók pedig egy kicsit beragadtak, így 20-10-es hellén vezetéssel ért véget az első játékrész. Nagyjából ugyanez a forgatókönyv jellemezte a második tíz percet, Görögország válogatottja hozta a rájuk jellemző kemény játékot, de a Fülöp-szigetiek nem hagyták 10-nél nagyobbra nőni a különbséget, 27-37 volt a félidő az ő szempontjukból.

Blatche-ék nem tudtak visszakapaszkodni a mérkőzés második felében sem, de az említett játékos kitett magáért, dupla-duplát jegyzett 21 ponttal és 14 lepattanóval, Fülöp-szigetek csapata pedig tisztesen helyt állt ugyan, de ezen a napon is fejet kellett hajtaniuk európai ellenfelük előtt, 12 ponttal nyerte a mérkőzés a hellén válogatott.

Fülöp-szigetek legjobb dobói: Blatche 21, Fajardo 10, Pingris 7.
Görögország legjobb dobói: Printezis 25/3, Bourousis 12, Calathes 9/3.

 

Szenegál (1-1) - Puerto Rico (0-2) 82-75

Az első etapban még minden rendben volt a csapatszinten 29-ből 12 triplát értékesítő amerikaiaknál, ám érthetetlen módon összeestek a félidő előtt, s a 18 pontos, 13 lepattanós dupla duplát szállító Gorgui Dieng és szenegáli társai minden előzmény nélkül fordítottak és kilenc egységnyi hátrány után egy pontos előnnyel mehettek el pihenni a nagyszünetre.

A fordulást követően teljesen rá is ült a tanácstalanság Puerto Ricóra, a palánk alatt csak 38-33-re hozta a pattanó-harcot Szenegál, ám a jóval atletikusabb, s védekezésben keményebb afrikaiaknak dolgozott az idő és Faye (20 pont, 5-ből 4 tripla) személyében kaptak egy kiemelkedő teljesítményt mezőny posztról is, mi több, a rutinos Diop (10 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) is mindig a legjobbkor szólt hozzá a tánchoz.

A hajrában már csak kapkodtak Bareáék (15 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) és a bokasérülés miatt elvesztett Carlos Arroyo (11 pont, 11 perc alatt) távolétében nem csak a meccset bukta el Puerto Rico, de a továbbjutáshoz is komoly bravúrokra lesz szüksége, pláne, ha karmesterére sem számíthat a továbbiakban.

Szenegál legjobb dobói: Faye 20/12, Dieng 18, Diop 10
Puerto Rico legjobb dobói: Balkman 21, Barea 15/9, Arroyo 11/9

 

Argentína (1-1) - Horvátország (2-0) 85-90

Jól kezdett a horvát válogatott, három perc játék után már 12-2-re vezettek Saricék. Távolról szinte nem tudtak hibázni, Simon 3/3-mal kezdett a triplavonalon kívülről. A negyed végére már feltámadt Argentína, habár az eredményen nem is látszódott, jóval élvezhetőbb volt a találkozó, 28-20-ra vezettek a horvátok. A második etapban Scola-parádét láthattunk, ellenállhatatlannak bizonyult az Indiana Pacers magasembere. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a slusszpoént a félidő végén Campazzo triplája jelentette, 46-44-es horvát előny tudatában mehettek pihenni a csapatok.

Ahogy az első negyed elején, most a harmadik végén jött a horvát roham, hamar bónuszba kerültek, a büntetőket nem hibázták el, ráadásul tartották a jó triplaszázalékot is. 63-75-tel vághattak neki a felek az utolsó tíz percnek. Egyszer sikerült visszakapaszkodnia Argentínának öt pontra, de Bogdanovic gyilkos triplája tulajdonképpen eldöntötte a találkozó sorsát.

Sok volt a kihagyott büntető a találkozón, a döntő érv a horvátok mellett talán a 13 értékesített tripla volt. Lepattanózni is jobban lepattanóztak ellenfelüknél, 36-31 volt ez az arány szomszédainknak.

Argentína legjobb dobói: Scola 30/3, Campazzo 13/6, Nocioni 11/3.
Horvátország legjobb dobói: Simon 18/9, Saric 16/6, Bogdanovic 16/9, Lafayette 11/3.

 

A csoport állása:

1. Görögország 2/0 (+35)
2. Horvátország 2/0 (+8)
3. Argentína 1/1 (+18)
4. Szenegál 1/1 (-16)
5. Fülöp-szigetek 0/2 (-15)
6. Puerto Rico 0/2 (-30)

A többi csoport eredményeit ezen a linken, a különböző csoportoknál megtaláljátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus