A britek 17 ponttal verték Macedóniát

Meccselőnnyel vezetjük a csoportot a második kör után, miután az általunk 19 ponttal legyőzött Nagy-Britannia ma este 17 ponttal verte Macedóniát.

Ma este a mieink 25 ponttal, simán verték Luxemburgot, a csoport másik meccse viszont később, 19:30-kor kezdődött, Nagy-Britannia fogadta Macedónia gárdáját. Az első negyedet még 2 ponttal nyerték a vendégek, de a félidőben már a hazaiak vezettek 50-43-ra. A harmadik játékrészben még 2 ponttal növelték előnyüket a britek, a negyedik negyedben pedig még a pontkülönbséget is sikerült javítaniuk, ugyanis végeredményben 96-79-re, 17 ponttal diadalmaskodtak - ez nekik borzasztóan kellett a 19 pontos kecskeméti zakójuk után.

Nekünk ez tökéletes eredmény, amennyiben a britek és a macedónok elleni 3 hátralévő meccsből 2-t hozni tudunk (bármelyik kettőt), amennyiben azonban körbeverés lesz a három csapat között (mindenki hozza mondjuk a hazai meccseit, ami bőven elképzelhetőnek tűnik), akkor sem rossz nekünk ez, mert akkor az egymás elleni győzelmek mértékének döntő befolyása lehet a csoport végkimenetelére - a briteket már láttuk, de az eddigi két meccs alapján a macedónok sem tűnnek olyan nagyon acélosnak, egy esetleges magyar-brit-macedón minitabellán pedig ők most -17-tel állnak, mi pedig +19-cel.

A G-csoport jelenlegi állása:

1. Magyarország 2-0 +44
2. Nagy-Britannia 1-1 -2
3. Macedónia 1-1 -3
4. Luxemburg 0-2 -39


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus