A bronzmeccs beharangozója

Ma este a férfi kosárlabda világbajnokság bronzmeccsét játsszák Spanyolországban, és Litvánia ellenfele Franciaország lesz, mint az a tegnap esti második elődöntő után eldőlt. Lássuk, mi várható a két, vereség után éremért pályára lépő együttes ütközetében ma este 6 órától!

Litvánia (D1) - Franciaország (A3)   18.00 (Sport2, ÉLŐ)

A két gárda közül a litvánok voltak a jobbak a csoportmeccsek során, hiszen egy ausztrálok elleni vereség ellenére nyerték a csoportot, míg a franciák hiába verték a szerbeket és Egyiptomot, csak az utolsó körben, Irán ellen biztosították helyüket a legjobb 16 között, és azon a meccsen sem ütötték ki ellenfelüket. Az egyenes kieséses rendszerben aztán fordult a kocka, a gallok meggyőzőbb teljesítményt nyújtottak, hiszen előbb a horvátok, majd a spanyolok méregfogait húzták ki, bénították meg támadójátékukat, így hatalmas meglepetésre kiverték a házigazdát is a legjobb 8 között. A litvánok Új-Zéland ellen majdnem megégtek a nyolcaddöntőben, aztán pedig egy gyengécske török csapatot vertek el a negyeddöntőben. Litvánia a Team USA ellen egy félidőig jól tartotta magát, majd teljesen összezuhant, míg a franciák pont fordítva, az első félidőben epizódszereplők voltak a szerbek mellett, a negyedik negyedben azonban óriásit küzdöttek - hiába.

Minden bronzmeccs legnagyobb kérdése a két gárda pszichikai állapota: ki akarja jobban a harmadik helyet, ki csalódott jobban az elődöntőbeli vereség miatt, ki képes jobban feldolgozni, hogy a nagy lehetőség kapujában bukott el. Összességében a litvánoknak nem sokáig voltak esélyeik az amerikaiak ellen, ők nagyon mélyen, lélekben már a negyeddöntő megnyerése óta készülhettek a bronzmeccsre. A franciák sokkal csalódottabbak lehetnek, mert a második félidőben, főleg a negyedik negyedben olyan játékot produkáltak, amivel lett volna esélyük megverni Szerbiát - már ha az első 20 percben látunk abból valamit tőlük. Azt nem tudni, hogy ki akarja jobban a harmadik helyet, de valószínűleg ezzel nincs gond egyik oldalon sem, reálisan a vb előtt ennél többre nem számíthatott egyik oldal sem. A litvánok négy éve bronzérmesek voltak, nekik tehát már van Top3 helyezésük a vb-k történetéből, a franciáknak viszont még nincs, ez talán plusz motiváció lehet számukra - plusz az, hogy úgy nyerhetnék hazájuk első vb-érmét, hogy a torna előtt nagyon sokan lenézték a regnáló Európa-bajnokot Joakim Noah és Tony Parker hiányában.

Annyi biztos, hogy ezek mellett a tényezők mellett fizikálisan a litvánok sokkal jobb állapotban lehetnek, hiszen egy nappal többet pihenhettek, a franciáknak kevesebb mint 18 órájuk volt a regenerálódásra. Mindkét oldalon hiányzik az első számú irányító, de összességében talán a franciák szerkezete jobbnak túnik. A palánk alatt erősek a litvánok, de ahogy a spanyolokat, úgy őket is meg tudja fogni a Vincent Collet-legénység, ha sikerül Gobert-éket rendes fizikai állapotban hozni, a galloknak pedig van legalább egy kifejezett irányítója Thomas Huertel személyében. Nagy kérdés, hogy Nicolas Batum tegnap belőtte a gyűrűt és ma ott folytatja, ahol abbahagyta, vagy kidobta magát mára is a tegnapi elődöntőben, mert az ő nagyon ponterős játékára ma is szükség lenne, nélküle ez a francia válogatott támadásban nem biztos, hogy elég lesz, hiába az egyébként többnyire pazar védekezés. Az egy nappal több, illetve a franciák szempontjából nagyon kevés pihenőidő azonban a szerkezeti előnyt szerintem el is veszi, a litvánok sokkal frissebben érkezhetnek meg erre a találkozóra. Szoros meccset várok, mert mindkét csapatnak fontos lenne a bronz megszerzése, de valamivel a litvánokat esélyesebbnek tartom.

 

Az összes mai mérkőzés megtekinthető élőképpel ERRE A LINKRE KATTINTVA!

A mérkőzések online statisztikáit ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetitek el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus