A csehek 217 centis centerrel szeretnék pótolni Veselyt

Eb-csoportellenfelünk komoly gondban: a sérülésből lábadozó Ondrej Balvint hívná be Jan Vesely helyére, sőt honosított játékosára is vár

Ahogyan arról tegnap délután beszámoltunk, Jan Vesely, a friss Euroliga-győztes Fenerbahce sztárja általános fáradtságra hivatkozva lemondta a részvételt 2017-es Európa-bajnokságon. 

A cseh szövetségi kapitány a FIBA.com-nak nyilatkozott, ahol elmondta, hogy végig nagyon bíztak abban, hogy Vesely ott lesz velük, de végül úgy döntött, hogy kihagyja a tornát, ami igen kellemetlen meglepetés volt számukra. Neno Ginzburg most abban bízik, hogy Ondrej Balvin még behívható a keretbe. 

A fiatal, 24 éves magasember 2010 óta kosarazott Spanyolországban, 2016 nyarán a Bayern igazolta le, de már 2017 januárjában kölcsönadta az Estudiantesnek, idén nyáron pedig a Herbalife Gran Canaria igazolta le 1+1 évre. Bár Balvint nem válogatták be a 2015-ös kontinenstornára, Ginzburg szerint a játékos szeretne csatlakozni a kerethez, és két hónapja keményen edz – a helyzetet bonyolítja viszont, hogy éppen egy sérülésből épült fel, nem nagyon van játékban. 

Ginzburg a honosított Blake Schilbről is beszélt, aki 2015-ben az EB-n és 2016-ban az olimpiai kvalifikációs tornán is a gárda egyik húzóembere volt, jelenleg viszont nincs az edzőtáborban. A szakember elmondta, hogy ígéretük van a játékostól arra, hogy ha talál magának új klubcsapatot, akkor csatlakozik a felkészüléshez, de pesszimista az ő szereplésével kapcsolatban. 

A szövetségi kapitány nem rejtette véka alá, hogy ha Balvin és Schilb sem lesz ott, vagy nem lesz rendesen terhelhető, akkor a palánkok alatt nagyon komoly problémákkal kell szembenézniük. Ugyanakkor úgy látja, hogy a Tomas Satoransky vezette periméter így is extra erős, ráadásul nagyszerű vezéreik (Satoransky, Jiri Welsch, Vojta Hruban) vannak, akikre lehet számítani. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus