A Dragic-ok ismét elintézték: Szlovénia a nyolc között

A világbajnokság harmadik nyolcaddöntőjében Dominika másfél negyedig nagyszerűen játszott - ekkor azonban a szlovének Goran Dragic vezetésével pusztító rohanást rendeztek. Garciáék nem adták fel, visszajöttek 5-6 pontra - a végén viszont Zoran Dragic volt a mérleg nyelve. Szlovénia lesz az Egyesült Államok következő ellenfele a nyolc között. 


Férfi kosárlabda világbajnokság, Spanyolország, 3. nyolcaddöntő:

Dominikai Köztársaság – Szlovénia 61-71 (15-15, 13-23, 20-16, 13-17)

Nem ismerkedtek sokáig a felek, mindkét csapat kőkemény védekezéssel nyitott, és gyorsan gyűltek a faultok – a szlovének kezdőcentere, Omic gyorsan össze is szedett kettőt, le kellett ültetni. A birkózásból egyértelműen a dominikaiak jöttek ki jobban, déli szomszédjaink 1-2 Lorbek-villanáson kívül csak szenvedtek támadásban. A csereként beszálló Balazic, Slokar és Klobucar adott lendületet, a szlovének alacsonyabb és gyorsabb szerkezetre átállása (és a szintén két faultot beszedő Goran Dragic lecserélése) eléggé megzavarta Dominikát, akik az egyéni játékokból rendre hibáztak, Szlovénia pedig kiegyenlített.

A második negyedben sem kímélték egymást a csapatok, Muric és Vargas páros technikait is kapott egy kis kakaskodásért. A szlovén oldalon bő három perc alatt összeszedtek négy faultot, eközben a dominikaiak Feldeine nagyszerű megoldásaival 25-19-re megléptek. Időt kért Jure Zdovc, hamarosan játékra jelentkezett a Suns sztárja és öccse, Zoran is, és ez sokat javított csapatuk játékán mindkét oldalon. A dominikaiak teljesen megálltak, ritkán látható módon Liz még egy technikait is kapott színészkedésért, a Goran Dragic által felgyorsított és az ütemet megtaláló szlovének pedig elkezdték dobálni a hármasokat – 26-19 után pár perc alatt 28-38-ra módosult az eredmény. 

Fordulás után Dragic-ék ott folytatták, ahol abbahagyták: a két testvér lerohanások végén szerzett könnyű kosarakat, a dominikaiak elképzelés nélkül támadtak. Vargas és Sosa lehelt némi életet a karibiak játékába, de Goran Dragic is előkapta erősségét, a betöréseket, így folyamatosan tíz ponton kívül tartotta ellenfelét Szlovénia. A 27. percben viszont egy véleményes szituációban ráfújták a 3. faultját, le kellett ülnie. A kisebb zavart kihasználta Dominika, Martinez védő- és támadóoldalon is faktorrá vált, és egy 8-0-s futást vezényelt le - hatpontosra olvadt a szlovén előny.

Nagy rohanás jellemezte a negyedik negyed elejét, a karibiak nyugodtak meg hamarabb, a nagyember Martinez pontjaival egy kosárnyi távolságba közelítettek. Labdájuk volt az egyenlítéshez is, azonban Coronado és Garcia is hibázott, Prepelic viszont nem rontott kintről, sőt a két Dragic és Lorbek is fontos kosarakat dobott. Pillanatok alatt elment 8 ponttal Szlovénia, Dominikának időt kellett kérnie. Garcia tempója törte meg a karibi kosárcsendet, de előrébb nem lépett a csapata, Zoran Dragic két nagyszerű védekezést és két kosarat bemutatva 10 pontra növelte a szlovén előnyt 2 perccel a vége előtt. Innen már nem volt apelláta, Szlovénia nagyszerű sikert elérve bejutott a nyolc közé. 

A Dominikai Köztársaság legjobb dobói: Feldeine 18, Martinez 12, Baez 9. 
Szlovénia legjobb dobói: Z. Dragic 18/6, G. Dragic 12, Slokar 9/3.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus