A francia élvonal MVP-je lesz a románok irányítója

A magyarokkal egy csoportban lévő Románia a francia élvonal, a Pro A idei MVP-jét, DJ Coopert honosítja az Európa-bajnokságra - erről maga az érintett nyilatkozott.

Úgy tűnik, hogy a francia élvonalban, a Pro A-ban szereplő Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez irányítója, DJ Cooper lesz a magyar válogatottal egy Eb-csoportban lévő Románia irányítója a kontinensviadalon. Erről maga az érintett mesélt a EuroStep podcastben, ahol a műsorvezető még feltételes módban kérdezte őt erről, ő viszont határozottan válaszolt azzal kapcsolatban, milyen lesz például a kiváló játékmesterekkel felálló Spanyolország ellen megküzdeni.

Coopert ismerhetjük Magyarországról is, hiszen csapata járt Székesfehérváron, a FIBA Europe Cup második csoportkörében - rossz emlékeink lehetnek róla, hiszen a Pau-Lacq-Orthez épphogy, de győzni tudott az Alba ellen, amivel a magyar együttes nem jutott tovább, a franciák viszont igen. Cooper akkor ugyan 6 eladott labdával és 3/10-es triplamutatóval zárt, de 15 ponttal, 7 gólpasszal, 5 pattanóval és 3 szerzett labdával járult hozzá csapata sikeréhez. A leginkább a társak kiszolgálásáról ismert játékos lett idén egyébként a Pro A legjobb gólpasszadója, és őt választották a francia bajnokságban az alapszakasz legértékesebb játékosának, MVP-jének is.

Három éve úgy tűnt, hogy a 183 centi magas, jelenleg 26 esztendős kosaras bosnyák állampolgár lesz, és a 2015-ös Eb-re kiírt selejtezőkön segíti majd új hazáját, de előbb személyes okokra hivatkozva távozott a bosnyák nemzeti csapattól, majd miután visszatért, megsérült - nem tudtak képviselni a gárdát a selejtezőkön, így nem is kapott állampolgárságot.

A románoknál játszott korábban a Krka Novo Mestóból ismerős Malcolm Armstead egyes poszton, felmerült, hogy az Euroligában játszó Scottie Wilbekint honosítják majd, de úgy tűnik, hogy Cooperre esett a választás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus