A KK Metalac veheti át a Radnicski ABA Ligás helyét

Mivel a KK Radnicski nem tudta teljesíteni a feltételeket, ezért az Adria Liga az indulás jogát felajánlotta egy másik szerb csapatnak, a KK Metalac-nak - jelentette be honlapján a liga vezetősége.


Egyelőre még nem rendelkezik aláírt szerződéssel a Metalac, előtte az ilyenkor szokásos papírokat, igazolásokat be kell mutatnia -várhatóan szeptember 10-én csatlakozik az Adria Liga mezőnyéhez hivatalosan is a klub.

Az előző bajnokságban a Metalac 3. helyen végzett a szerb bajnokság alapszakaszában, így bekerült az úgynevezett Szuper Ligába, ahol az első négy helyezetthez csatlakozott az Adria Liga négy résztvevője. Itt végül a nyolc csapat közül a hatodik helyen végeztek - bár a négy AL-csapat közé nem tudott beférkőzni egyetlen kisebb gárda sem, a Metalac a Mega Vizurát otthon le tudta győzni. 

A gárda legismertebb játékosa Renaldo Woolridge - bár leginkább a vezetékneve miatt, hiszen édesapja, a néhány éve elhunyt Orlando Woolridge az NBA-ben és Európában is letette a névjegyét. Játéktudásban Vukasin Alekszicsot érdemes megemlíteni, a 29 éves irányító korábban a Partizanban, a Radnicskiben, az Igokeában, illetve a Nyizsnyij Novgorodban is megfordult, illetve a veterán centert, Petar Popovicsot: a 35 éves középjátékos 2004-ben a szerb és montenegrói válogatottal az olimpián szerepelt, fénykorában a Crvena zvezda, az Estudiantes, a Joventut Badalona és a Benetton Treviso sorait is erősítette. 

A KK Metalac Valjevo kosárlabda-csapata, a város a magyar történelemkönyvekből is ismerős lehet: régi magyar neve Macsó, és a Macsói Bánság központja volt a Török Birodalom terjeszkedését megelőző időszakban. Belgrádtól kb. 100 kilométerre délnyugati irányban, a bosnyák határ közelében található, és ma is a térség központja a 60 ezres város - autópálya vezet erre, fontos vasúti csomópont, és repülőtere is van. Elmondható, hogy sok mindenben hasonlít Szolnokra, még abban is, hogy több kisebb mellékfolyó is itt ömlik bele a Kolubara folyóba. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus