A Körmend is továbbjutott a FIBA Europe Cupban

A litván Nevezis győzni tudott a Büyükcekmece otthonában, így az Egis Körmend az Alba Fehérvár mögött csoportmásodikként továbblépett a FIBA Europe Cupban.

A játéknap előtt ismert volt, hogy az Egis Körmend kétféleképpen juthat tovább tegnapi veresége ellenére is a FIBA Europe Cupban. Egyrészt akkor, ha a litván BC Nevezis győzni tud a török Demir Insaat Büyükcekmece otthonában (ebben az esetben a Körmend 3-3-mal csoportmásodik a 2-4-gyel végző litván-török duó előtt), másrészt akkor, ha a legjobb két csoportharmadik közé kerül.

Elég komoly meglepetésre az első verzió jött be ebből a dologból, miután a Nevezis a második félidőben hengerelt, 90-77-re győzött, így 2-4-gyel ők lettek a csoportharmadikok az egymás elleni mérleg miatt, vaskos negatív szenzációra a törökök az utolsó helyen zártak, a vasiak viszont ezzel 3-3-mal továbbmentek a második pozícióban, két magyar csapat tehát folytathatja a nyolcaddöntőben is.

A Szolnok biztosan nem jut tovább, miután a Minszk legyőzi a Mornar Bart, így az Olaj a negyedik lesz a K jelű négyesben.

Foto, Slide - fiba.basketball, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus