A lettek szétszedték Montenegrót

Lettország ellenállhatatlan támadójátékkal szedte szét Montenegrót, 100-68-ra győzött, így ők lesznek Szlovénia ellenfelei a negyeddöntőben.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Lettország - Montenegró 100-68 (27-15, 26-22, 29-15, 18-16)

Borzasztóan idegesen kezdett mindkét oldal, az első öt percben rengeteg eladott labda volt mindkét csapat részéről, ennek megfelelően a támadójáték finoman szólva is akadozott. A negyed felénél Djurisic triplájával még vezetett is Montenegró (7-8), viszont ezt követően a lettek támadójátéka összeállt - jó védekezések után elkezdtek rohanni, sültek a tripláik, mindenki hozzátette a magáét, míg a montenegróiak továbbra is túlságosan csak a palánk alatti játékosaikra támaszkodtak. 14 pont is volt már a különbség (27-13), és a felvonás végén is 12 pont volt a differencia, viszont a palánk alatt a befejezéseknél sokat hibázó, kintről azonban pontosan célzó Dubljevic vezetésével és két hármasával három pontra zárkóztak a délszlávok a 12. percre (27-24). A lettek egy időkéréssel tettek rendet, Timma, Porzingis, Strelnieks és Peiners vezetésével megint elkezdtek meglépni, újabb triplaesőt zúdítottak a montenegróiakra, teljesen szétszedték ellenfelük védekezését, így a nagyszünetre 16 pontra nőtt az előnyük (53-37).

A fordulás után tovább folytatódott a lettek jó dobóformája, de a montenegróiak is beszórtak két és fél perc alatt három triplát - Dubljevic az első félidőben dobott három mellé még kettőt -, a differencia azonban nemhogy csökkent volna, továbbnőtt - a Porzingis, Timma, Strelnieks trióval továbbra sem tudott mit kezdeni Montenegró. A különbség 26 pontra nőtt a 26. perc közepére (74-48), lényegében ekkorra eldőlt a találkozó, a záró felvonás előtt már 30 pont volt a két együttes között (82-52). A negyedik negyed lényegében formalitás volt már csak, ennek megfelelően egyik gárda sem szakadt már meg - a montenegróiak feladták fejben, míg a letteknek már csak arra kellett odafigyelniük, hogy ne sérüljön meg tőlük senki a Szlovénia elleni negyeddöntő előtt. Dubljevic még beszórta hatodik tripláját, mindkét oldalon pályára kerültek a kevesebbet játszók, Grazulis pedig a 39. perc közepén megdobta a lettek 100. pontját. Végül 100-68-ra győzött Lettország.

Lettország legjobb dobói: Timma 21/12, Porzingis 19/6, Strelnieks 12/6.
Montenegró legjobb dobói: Dubljevic 21/18, Vucevic 16, Mihailovic 7/3, Ivanovic 7.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus