A magyar csapatok a FIBA EuroCup nyugati konferenciájában

Nyilvánosságra hozta a FIBA az új EuroCup teljes mezőnyét, amely 56 fős lesz - a magyarok a nyugati részen kaptak helyet.

Megvan a FIBA EuroCup teljes mezőnye, ami a korábbi elképzelésekkel ellentétben mindössze 56 fős lesz. Az első csoportkörben 14 darab 4 csapatos csoportot fognak kisorsolni, ahonnan az első kettők, illetve a négy legjobb harmadik helyezett jut tovább - így alakul ki egy 32 fős tábla. A második csoportkörben már a szokásos módon zajlik az egész, 8 darab 4 fős csoportból 2-2 gárda jut tovább az egyenes kieséses rendszerbe. Az első csoportkör október 28-án kezdődik, a Final Four pedig 2016. április 29-től május 1-ig fog tartani.

A sorsolás holnap délután 13:00-tól kerül megrendezésre Németországban!

A beosztásban érdekesség, hogy míg az ULEB-nél a Szolnok a keleti konferenciában kapott helyet tavaly és idén is - az Alba Fehérvár két éve szintén -, addig most a FIBA-nál a magyar együttesek a nyugati konferenciából kaphatnak majd ellenfelet maguknak. A Falco, a Sopron és a Körmend is a negyedik kalapba kapott besorolást, így elvileg csak magasabban jegyzett együttesekkel kerülhetnek szembe. A két konferencia beosztása és a kiemelések:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus