A politika is beleszól(hat) a vb-selejtezőkbe

Görögországból Navracsics Tiborhoz érkezett "segélykérés", az Európa Parlamentből pedig az Európai Bizottságnak írtak levelet, hogy segítsenek megoldást találni a FIBA-Euroliga viszályra.

A Sportando jelentette ma délután, hogy Görögország kulturális és sportminiszter-helyettese, George Vassiliadis levelet írt Navracsics Tibornak, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosának, hogy vegyen részt aktívan a FIBA és az ECA (EuroLeague Commercial Assets) közötti vita megoldásában.

A levélben az állt, hogy ha a jelenlegi helyzet marad, amelyben a klubcsapatok és a válogatottak egy napon, sőt, bizonyos esetekben egy időpontban játszanak majd (mint például amikor a Panathinaikosz a Real Madrid ellen, a görög válogatott pedig a britekkel szemben lép pályára), az az európai sportok történetének legsötétebb lapjaira kerül majd. Meg kell oldani, hogy a játékosokat elengedjék anélkül, hogy sérülnének a kosarasok vagy a klubok jogai. Vassiliadis azzal zárta sorait, hogy remélhetőleg az Európai Unió és annak tagsága Navracsics vezetésével befolyással tud lenni arra, hogy megoldásra jusson a FIBA és az ECA.

Közben az Európa Parlament 31 tagja is levelet írt az Európai Bizottságnak, aminek a lényege ugyanez volt - abban sokkal inkább az ECA-t tették felelőssé a kialakult helyzet miatt, de abban is azt kérték Navracsicstól, a Versenybizottság elnökétől, Margrethe Vestagertől, illetve Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől, hogy legyen megoldás az ügyben, hogy a válogatottakba engedjenek el mindenkit, mert ez 100-nál is több játékost érint. Ezt a levelet aláírta többek között Deutsch Tamás és Schöpflin György is.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus