A spanyolok is bejutottak a legjobb nyolc közé

Három negyedig kifejezetten pontszegény meccset játszott egymással Spanyolország és a házigazda Törökország - a hispánok sokáig csak szenvedtek, de végül 73-56-ra győztek.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Spanyolország - Törökország 73-56 (19-10, 14-15, 16-18, 24-13)

Jobban kezdtek a spanyolok, de az első percben szerzett öt pontjuk ellenére nem nagyon kapkodtak ők sem a pontgyártással, ahogy Törökország sem. Az ötödik perc közepén 7-6-ra vezetett Spanyolország, ami után jött egy 7-0-s spanyol szakasz, a törökök majdnem négy percig pontképtelenek voltak (14-6), és az itt kialakult különbség megmaradt az első negyed végére is (19-10). A második felvonás elején a spanyolok megpróbáltak ellépni ellenfelüktől, de a Philadelphia Sixershez szerződő Furkan Korkmaz tartotta a lelket a vendéglátóban, a 17. percig senki más nem szerzett pontot a hazaiaknál (28-18). A törökök elkezdtek zárkózni ezt követően, Erden és Osman is betaláltak, utóbbi triplájával négy pontra közelítettek (29-25), a félidő vége viszont a vendégeké volt - Navarro és Rodriguez kosaraival állt vissza a 8 pontos differencia a nagyszünetre (33-25).

A fordulás után több mint három percig nem szereztek kosarat a spanyolok, de a törökök is csak egyet, Osman triplája ellenére sem nagyon csökkent a távolság (33-28). A törökök négy pontnál közelebb nem tudtak kerülni ebben a szakaszban, hiába szórt kosarakat Mahmutoglu is, a spanyolok mindenre válaszoltak - kosárra kosár érkezett mindkét oldalról. Mahmutoglu 9 másodperccel a negyed vége előtt hozta fel csapatát három pontra, de Rodrigueznek még volt ideje egy triplára, így 6 ponttal állt jobban Spanyolország 10 perccel a vége előtt (49-43). Az utolsó játékrészben Juancho Hernangomez és Rubio kosaraival 10 pont fölé nőtt a differencia (56-45), és bár Korkmaz csinált egy 5-0-s hazai szakaszt, Rubio egy ugyanilyen periódussal válaszolt - a nem éppen vajkezéről híres irányító két triplát is beszórt ebben a negyedben, Marc Gasol duplájával pedig eldőlni látszott a meccs a 37. percre (66-52). Nem is történt már nagyobb fordulat, végül 73-56-ra győzött Spanyolország - kedden Németország lesz az ellenfelük.

Spanyolország legjobb dobói: Rubio 15/9, Rodriguez 11/6, P. Gasol 11/3.
Törökország legjobb dobói: Korkmaz 20/3, Mahmutoglu 10, Osman 8/6.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus