A spanyolokat kizárhatják az olimpiáról is

A spanyol válogatottat a FIBA kizárhatja a riói olimpiáról és a következő világbajnokságról is.

Mint arról beszámoltunk nemrég, 14 országot kizártak - illetve mint később kiderült, egy részüket csak megfenyegette a FIBA Europe a kizárással - a következő, 2017-es Európa-bajnokságról. Azóta több nemzeti szövetség is jelezte, hogy a FIBA-t támogatja - például a litvánok, az oroszok, a horvátok és a görögök is -, kivételek is akadtak azonban. A szerbek jelezték, hogy változásokat akarnak a FIBA vezetőségében, a szlovének szerint az ellenük indított eljárási mód teljességgel unfair, az ACB, tehát a spanyol liga pedig egyszerűen az ULEB-et támogatja.

Ez utóbbinak lett a mai napon komoly következménye: a sportando.com jelentette, hogy az El Mundo Deportivo értesülései szerint a spanyol válogatottat a FIBA kizárta a riói olimpiáról és a következő világbajnokságról is.

Kiegészítés: az El Mundo Deportivo eredeti cikke szerint egyelőre csak nyomatékosan figyelmeztették a spanyolokat, hogy ha nem lépnek vissza a csapataik az ULEB sorozatoktól (itt mindig kivétel a 11 Euroliga A-licenszes klub, amely között több spanyol is van természetesen), vagy nem zárják ki azokat a bajnokságból, akik mégis indulnak, akkor az ötkarikás játékokra is kiterjesztik a 2017-es Eb-ről való kizárást. Ugyanakkor a spanyol szövetség kifejezett kérésére sem történt meg ez a spanyol klubokat tömörítő ACB részéről, így jelen állás szerint jó esély van rá, hogy a szankció életbe lép.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus