A Szolnok lehet még hatodik és kilencedik is

A Szolnoki Olaj KK a hétvégi, Krka elleni győzelmével jó helyzetbe került a legjobb 8-ba kerülésért folytatott harcban - 6-tól 9-ig bármilyen pozícióban végezhetnek.

Az előző körben a magyarok szempontjából is fontos meccseken a Metalac 86-83-ra megverte a Mega Vizurát, a Partizan 87-53-ra a Zadart, a Cedevita pedig 80-70-re a Buducsnosztot.

A tabella jelenleg a 2-4. helyeken:

2. Buducsnoszt, 18-7, +171
3. Partizan, 18-7, +152
4. Cedevita, 17-8, +159

A tabellán jelenleg a Buducsnoszt a második, a Partizan pedig a harmadik egyaránt 18-7-es mérleggel, de az utolsó körben Montenegróban összecsap ez a két csapat, a győztes viszi a második helyet mindenképpen.

Az Olaj a jelenleg 17-8-cal negyedik Cedevitával találkozik a jövő héten, és a horvátok még motiváltak lesznek, annyi biztos, ezt a mérkőzést ugyanis egy időben játsszák a Buducsnoszt-Partizan ütközettel, vasárnap este 19:00-tól, és nagyon nem mindegy számukra, hogy nyernek, és ezzel fellépnek a dobóra, vagy kikapnak, és akkor mindenképpen a listavezető Crvena Zvezdával kezdenek. Bármelyik együttes kap ki a másik találkozón, a Cedevitának elég a harmadik helyhez a győzelem a Tiszaligetben, mivel a Partizan és a Buducsnoszt ellen is jobbak egymás elleni eredményben.

A tabella jelenleg a 6-9. helyeken:

6. Metalac, 13-12, -68
7. Krka Novo Mesto, 12-13, +23
8. Szolnoki Olaj KK, 12-13, -52
9. Zadar, 11-14, -86

A hivatalos oldal rangsora egyelőre a Krkát a Szolnok elé teszi, mert az alapszakasz legvégéig a kosárarány számít, de egymás elleniben jobb az Olaj ellenük és a Metalac ellen is, a Zadar ellen viszont nem.

A Szolnok hatodik, ha:

- a Metalac kikap a Zadar vendégeként, az Olaj nyer a Cedevita ellen

Elég, ha ez a két feltétel teljesül, mert a Krka bármit játszik, a Szolnok jön ki a legjobban az összevetésekből - a Metalac ellen kosáraránnyal (132-123), a Krkával kiegészülő hármas holtversenyből pedig a minitabellán elért három győzelmével (kettő a Krka, egy a Metalac ellen). Ez a pozíció automatikus indulási lehetőséget biztosítana egyébként a EuroCupban.

A Szolnok hetedik, ha:

- a Metalac nyer Zadarban, az Olaj nyer a Cedevita ellen: 13-13-mal végeznek Alekszicsék a 14-12-es Metalac mögött, Krka győzelem esetén kettős győzelmük miatt előzik a szlovéneket, Krka vereség esetén pedig simán a mérleggel
- a Metalac nyer Zadarban, a Krka kikap a Union Olimpija vendégeként: ekkor győzelemmel egyedül (Metalac 14-12, Szolnok 13-13, Krka 12-14), vereséggel pedig holtversenyben, a Krka elleni kettős győzelemmel lesz hetedik a csapat
- a Zadar nyer a Metalac ellen, a Szolnok kikap a Cedevitától, a Krka kikap a Union Olimpiától: ekkor a 13-13-as Metalac mögött hármas holtverseny alakul ki, ennek a legelőkelőbb helyét pedig az Olaj kapja a minitabellán elért 3-1-es mérlege miatt (két győzelem a Krka, egy a Zadar ellen)

A Szolnok nyolcadik, ha:

- a Krka nyer a Union Olimpija vendégeként, a Metalac megveri a Zadart, az Olaj kikap a Cedevitától: ekkor minden csapat más mérleggel végez, 12-14 a Szolnoknak a 8. helyre jó

A Szolnok kilencedik, ha:

- a Krka nyer a Union Olimpija vendégeként, a Zadar megveri a Metalacot, az Olaj kikap a Cedevitától: ekkor a 6. és 7. helyen a Metalac és a Krka lesz holtversenyben (13-13), a 8. és 9. helyen pedig a Szolnok és a Zadar (12-14), egymás elleni eredmények miatt a horvátok jönnek ki jobban az összevetésből (143-152).

A Union Olimpija - Krka meccset szombaton 17:00-tól, míg a Zadar - Metalac összecsapást szombat 19:00-tól játsszák majd, nagyon sok minden eldől tehát addigra, mire az Olaj vasárnap pályára lép.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus