A vb első napjának beharangozója

Ma délután 12:30-kor dobják a labdát a spanyolországi férfi kosárlabda világbajnokság nyitómeccsein, s az első nap mind a 24 résztvevő pályára is lép. A Team USA derbije a finnek ellen itthon a TV-ben is látható lesz, csak úgy, mint az élőben képernyőre kerülő Ausztrália - Szlovénia rangadó. Lássuk az összes párosítást az időbeosztással és az esélylatolgatásokkal együtt, továbbá az élőképes, valamint az online statisztikai követési lehetőségeket!

 

Sport TV Update: "Műsorváltozás! Tisztelt Nézőink! Szombaton technikai okokból a Sport2-n 16:00-tól az Új-Zéland - Törökország mérkőzést közvetítjük élőben a férfi kosárlabda-világbajnokságról. A triatlonműsor 18:00-tól kerül adásba, majd 18:30-tól a Sport2 műsora változatlan."

A-csoport:

Egyiptom - Szerbia 15:30

A szerbek pár kiábrándító felkészülés meccseredményük után nem mehetnek biztosra, fontos játékosaik távollétében, de azért a Teodoszics, Krsztics, Bjelica triónak kutya kötelessége győzelemre vezetnie a gárdát, ha az afrikaiak ideig-óráig megnehezítik a Djordjevics-legénység dolgát, már azzal nagy tettet vinnének véghez.

Franciaország - Brazília 18:00

A nap egyik, ha nem a legjobb meccse lehet ez, az Eb-címvédő az NBA-s belső trióval (Nené, Splitter, Varejao) felálló brazilokkal szemben egy vélhetően színvonalas és izgalmas, ám nem feltétlenül vérre menő összecsapást vívhat majd, hiszen ebből a csoportból kötelező lesz majd továbbverekednie magát mindkét alakulatnak. Parker, Noah és a többi klasszis gall magasember távollétében nem a Collet-legénység a favorit, de hasonlóak az esélyek ezen a rangadón és a látványos, futós játék is garantált.

Irán - Spanyolország 22:00

A Spanyolok egy könnyed bemelegítéssel kezdhetik nagy menetelésüket, mint a vb egyik, ha nem a legfőbb esélyesei, de azért Hamed Haddadi és a hajtós iráni kisemberek miatt vélhetően látványos, jó tempójú gálaelőadás lesz ez, nem olyan, mint az ukránok meccsei, ahol bár szorosak a derbik, de kevés az extra megoldás és a kiemelkedő egyéni teljesítmény.

 

B-csoport:

Horvátország - Fülöp-szigetek 12:30

Bojan Bogdanovicék is kötelező feladat megoldása előtt állnak, s leginkább a rutinos, ám de eléggé lefelé menő magasembereik (Andric, Zoric, Markota) formába, lenbdületbe hozása lehet a fő céljuk ezen a derbin. A filippínók is könnyedebb kosárlabdát játszanak, amivel könnyen belefuthatnak egy nagyobb verésbe is a keményebb stílust képviselő horvátok ellen, de csak akkor, ha Dario Saricék kellő komolysággal állnak ehhez a derbihez már a feldobástól kezdődően.

Puerto Rico - Argentína 17:00

Latin-amerikai derbi a javából, a foghíjas argentin válogatottnak köszönhetően eléggé hasonló esélyekkel, amolyan kard-ki-kard csatával. A Barea - Arroyo hátvédpáros pörgetheti a tempót a Ginobilit és Delfinót nélkülöző rivális ellen, ami könnyen győzelmet is eredményezhet, ám annyira nem stabil Puerto Rico játék(stílus)a, hogy favoritnak így sem lehet kikiáltani Balkmanéket.

Görögország - Szenegál 20:00

A görögöknek nem igazán fekszenek az afrikai csapatok, emlékezzünk csak az olimpia előtti kvalifikációs tornára, hol Nigéria ellen hihetetlen körülmények közt kapott ki az akkor már a mostaniakra épülő gárda, mely Szpanulisz nélkül indul most csatába a sok nagyszerű magasemberre építő, de papíron azért majdnem esélytelennek mondható Szenegál ellen. A Minnesota fiatalja, Gorgui Dieng igazi védekező-bemutatót tarthat az NBA-be átmenő Papanikolauék ellen a palánk alatt, nagyon eltérő stílusok csatája lesz ez, de Antetokounmpo okán az NBA-faneknek is nagyon ajánlott a meccs megtekintése.

 

C-csoport:

Ukrajna - Dominikai Köztársaság 12:30

Az ukránok máris egy számukra élet-halál meccset játszanak, hiszen ha nem tudják két vállra fektetni az Al Horford és Charlie Villanueva, valamint Karl Towns nélkül, de Francisco Garciával felálló dominikaiakat, akkor még bajban lehetnek a továbbjutással is, ami nagy blama lenne a tavalyi Eb-szereplésük fényében. A palánk alatt az Alba által leigazolt, de Fehérvárra már meg nem érkező Eloy Vargast is megcsodálhatják a hazai kosárszurkolók, ám a palánk alatt Kravcovék erősebbnek tűnnek, Pooh Jeter és Hanga volt csapattársa, Szerhíj Hladir könnyen szét is dobhatják kintről az ellenfelet, ám összességében kevés pontos, harcos derbi várható, mely könnyen lehet szoros is.

Új-Zéland - Törökország 16:00 (Sport 2, ÉLŐ)

A fekete ló, Új-Zéland, mely legmagasabban jegyzett játékosa, Steven Adams nélkül is rendelkezik számba vehető tűzerővel, illetve nem túl jó szerkezete ellenére is masszív csapatvédekezéssel, tehát az Asik, Preldzic, Aldemir trió fémjelezte Törökországnak vélhetően nem lesz könnyű dolga, de muszáj bedarálnia a csoport talán leggyengébbjének várt óceániaiakat, s vélhetően a megfiatalított, kevesebb kreativitást, de szervezettebb csapatjátékot erőltető Ataman-legénységnek nem is lesz gondja a papírforma érvényre juttatásával.

Egyesült Államok - Finnország 21:30 (Sport 2, 23:00-tól csúsztatva)

A Team USA mindössze négy hivatalos felkészülési mérkőzés után, nagyon megfogyatkozott sztárkülönítménnyel, de így is abszolút aranyesélyesnek vehető kerettel kezdheti meg spanyolországi hadjáratát, az öreg kontinens utóbbi éveinek legtöbb kellemes meglepetését szolgáltató finnek pedig örömjátékukat kezdhetik meg, mint a vb egyik szabadkártyásai. Toronymagas favorit a Rose, Irving, Curry, Harden, Davis ötösfogat vezette amerikai gárda, mely vélhetően statement game-nek veszi a mai meccset még akkor is, hogy ha nem túl magasan jegyzik az ellenfelet, várható tehát a gálaelőadás itt is, de az más kérdés, hogy a masszív Koponenék mennyire hagyják majd atletizálni Cousinsékat.


D-csoport:

Angola - Dél-Korea 13:30

A nap "noname meccse", nem megbántva a feleket és híveiket, ám a csoport kaotikussága miatt akár a továbbjutásról is dönthet ez a derbi, hiszen Mexikó verhető ellenfél lehet mind Angola, mind pedig Dél-Korea számára. Sok ismert nevet ne keressünk a pályán, bár Cipriano és Mingas az olimpián már letették névjegyüket Angola egyéni extrákra is képes vezéreiként.

Ausztrália - Szlovénia 17:30

A nap másik nagy rangadója lesz ez, ám itt is kérdéses, mennyire lehet tétmeccsnek venni magát a derbit, ha a csoportból négyen mennek majd tovább és az ellenfelek közt ott van Angola, Dél-Korea és Mexikó is, lényeg a lényeg, sok minőségi játékos, jó szerkezetű és nemzetközi szinten is tapasztalt játékosok csatáznak majd a parketten, ám az esélyeket tekintve Ausztrália a külső sorban Patty Mills hiányát el is fedheti Ingles, Newley, Dellavedova és a frissen draftolt Exum bevetésével, a két Dragic-fivér által fémjelzett szlovén hátvédsornak fel kell kötnie az alsóneműt, ráadásul Andersen, Baynes és Jawai odabent nagy előnyben lehet a rengeteg neves hiányzó magasember nélkül felálló délszlávok bánatára.

Mexikó - Litvánia 20:00

Gustavo Ayon ottléte rengeteget jelenthet Mexikónak, mely fénykorát éli, ami a válogatott regionális eredményességét illeti és könnyen tovább is mehetnek ebből a csoportból Eduardo Najera utódai, akik Litvánia ellen viszont úgy is alárendelt szerepben találhatják magukat, hogy a baltiaknak gyakorlatilag nincs nemzetközi szinten magasan jegyzett egyesük és Linas Kleizára, valamint a rutinos Robertas Javtokasra sem számíthatnak ezen a világversenyen. A két Lavrinovic és Pocius, valamint Valnciunas viszont kedvére ficánkolhat majd, ha minden a vártak szerint alakul, kintről pedig jöhet a szokásos litván triplazápor. Sebezhető ez a Kazlauskas-legénység, de minden bizonnyal nem Mexikó számára.

 

Az összes mai mérkőzés megtekinthető ÉLŐKÉPPEL ERRE A LINKRE KATTINTVA!

A mérkőzések online statisztikáit erre a linkre kattintva érhetitek el.

A napi összefoglalóinkat csoportokra bontva, folyamatosan, az adott meccsek után az adott poszton belül frissülve érhetitek el, jó szórakozást!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus