A vb harmadik napjának beharangozója

A világbajnokság harmadik napjához érkeztünk, amelyen most csak két csoport, az A és a B küzdelmei folytatódnak tovább - a hat mérkőzésből hármat a SportTV is közvetít. A nap legnagyobb rangadóját este játssza Brazília a házigazda ellen, míg Franciaország és Szerbia kötelező feladatok előtt áll. A másik csoport talán legérdekesebb meccsén a tegnap kitűnően játszó horvátok a történelmet író Szenegállal néznek farkasszemet. Lássuk, mely meccseket nézhetitek meg ti is a Sport2-n, illetve a találkozók felvezetőit!

A-csoport

Irán (0-2) - Szerbia (1-1) 15.30 (Sport 2, ÉLŐ)

A szerbekben biztosan óriási lesz a bizonyítási vágy, miután tegnap szinte végig vezető, nyerő pozícióból kaptak ki a franciák ellen, ráadásul egy elég véleményes faulttal - a személyi hibát elvileg elkövető Miroslav Raduljica és a szerb szövetségi kapitány is ki volt akadva rendesen a mérkőzést követően. Irán két nap után még nyeretlen, tegnap Brazília gázolta el őket, és ma sem számíthatnak sok jóra. Az európai együttes sokkal jobb szerkezetű gárda, játékosai is jobbak, kell is nekik nagyon a kötelező győzelem, úgyhogy elég egyesélyesnek tűnik ez az összecsapás - hacsak a szerbek fejben nem tudtak túllépni a tegnapi drámán.

Franciaország (1-1) - Egyiptom (0-2) 18.00

Tegnap igazi thrillert nyertek a franciák, az első napi pár pontos vereségük után most ők jöttek ki jobban a szoros végjátékból, így lelkileg szinte teljesen feltöltődve várhatják az Egyiptom elleni összecsapást. Az afrikai alakulat Iránhoz hasonlóan még nem nyert mérkőzést a vb-n, tegnap a házigazdáktól szenvedtek súlyos vereséget, és nem valószínű, hogy ma tudnak javítani. Ez a mérkőzés is nagyon egyoldalúnak ígérkezik - itt talán akkor lehet negatív fordulat a gallok szempontjából, ha túlságosan korán elbízzák magukat a szerbek elleni siker és az egyiptomiakkal szembeni tudásbeli fölényük miatt.

Brazília (2-0) - Spanyolország (2-0) 22.00 (Sport2, ÉLŐ)

Elméletileg a nap legjobb mérkőzése ez lesz a csoportban és egyébként az összes mérkőzést figyelembe véve is. Óriási (NBA-)csata várható a palánkok alatt, hiszen a két Gasol-testvér és Serge Ibaka találkozik majd Tiago Splitterrel, Nenével és Anderson Varejaóval. A spanyolok egyértelműen mélyebbek, főleg a kisemberek tekintetében - három olyan magas már elég lehet, mint amilyen a braziloknak van -, ezért esélyesei a találkozónak, de a dél-amerikaiak kifejezetten jó formát mutattak eddig: az egy dolog, hogy nem volt gondjuk Iránnal, de a franciák ellen is meggyőző játékkal rukkoltak elő a kezdeti nehézségek után. A Huertas-Barbosa kettős mellett Alex Garciának és Raul Netónak is a legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy itt meglepetés születhessen, de alapvetően a hazai pályán játszó hispánok győzelmére nagyobb a sansz.

 

B-csoport

Horvátország (2-0) - Szenegál (1-1) 12.30

A szenegáliak tegnapi, Puerto Rico elleni győzelme után meglepően jó mérkőzés várható a két gárda között. Az afrikaiaknak biztosan nagyon sokat jelentett, hogy negyedik világbajnokságukon megszerezték első győzelmüket - legnagyobb sztárjuk, Gorgui Dieng le is nyilatkozta, hogy történelmet írtak, és nagyon boldogok emiatt. A horvátok egyértelműen erősebbek állomány alapján - Dieng csatája azért kifejezetten jónak ígérkezik Ante Tomic és Luka Zoric ellen -, és az első napi, Fülöp-szigetek elleni bukdácsolás után tegnap kifejezetten jól kosárlabdázva gyűrték le Argentínát. A hat fogát elveszítő Dario Saric és a meccs végefelé a talajra rosszul érkező Oliver Lafayette is játszik elvileg, úgyhogy a tegnapi "szenegáli csoda" ellenére is ők az esélyesek - amennyiben ezt nem hiszik el magukról úgy, mint tették azt szombaton.

Argentína (1-1) - Fülöp-szigetek (0-2) 17.30

Az argentinok az első napon könnyedén győztek Puerto Rico ellen, tegnap pedig egy nagyon színvonalas találkozón buktak a horvátokkal szemben. Az látszik, hogy a dél-amerikaiak támadójátéka most is nagyon rendben van, ennek megállításával, lelassításával a Fülöp-szigeteknek is lesz gondja bőven. Blatche-ék tegnap sem vallottak szégyent, hiszen a görögök ellen végig 10-15 pont környékén tartották hátrányukat, de meglepetésre most esélyük sem volt. Nagyon komoly szenzáció lenne, ha ma megszereznék első győzelmüket a sokkal több lábon álló, csapatként évek, lassan több mint egy évtizede együtt játszó argentinok ellen.

Puerto Rico (0-2) - Görögország (2-0) 20.00 (Sport2, ÉLŐ)

A csoport legsimább mérkőzése ezen a találkozón várható. A görögök nagyon kulturált kosárlabdát játszanak eddig a tornán, kifejezetten magabiztosak - nem nagyon ütik ki ellenfeleiket, de azoknak esélyük sincs megszorongatni őket. Alapvetően is jobb állománnyal rendelkeznek, mint Puerto Rico, de utóbbi keretéből tegnap kiesett Angel Vassallo, és nagy valószínűséggel nem játszik majd Carlos Arroyo sem, aki elég súlyosnak tűnő lábsérülést szenvedett, az első hírek még arról szóltak, hogy befejezte a tornát, aztán éjszaka javították státuszát day-to-day-re. Játékát nem biztos, hogy most kell kockáztatni, vajmi kevés esélye van ugyanis válogatottjának a sikerre - és lenne ez még így akkor is, ha ő teljesen egészségesen tudna pályára lépni.

 

Az összes mai mérkőzés megtekinthető élőképpel ERRE A LINKRE KATTINTVA!

A mérkőzések online statisztikáit ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetitek el.

A napi összefoglalóinkat csoportokra bontva, folyamatosan, az adott meccsek után az adott poszton belül frissülve érhetitek el, jó szórakozást!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus