A vb negyedik napjának beharangozója

A világbajnokság negyedik napjához érkeztünk - tegnap az A és a B csoport játszott, ma pedig a C és a D jelű hatosok lépnek majd parkettre. A Team USA Új-Zélanddal mérkőzik majd meg - ezt a találkozót a Sport2 csatornán is megtekinthetitek -, a C csoport másik két találkozója pedig kulcsfontosságú lehet a továbbjutás szempontjából. A másik hatosban Szlovénia papírforma meccs előtt áll, Litvánia viszont az ausztrálokkal ütközik majd meg. Lássuk a mérkőzések beharangozóit, mi várható ma!

C-csoport

Ukrajna - Törökország 15.00

Bár mindkét csapat vereség után érkezik, elég más lélektani helyzetben lehet a két együttes. Az ukránok a finnektől kaptak ki egy borzalmas harmadik negyedbeli kezdésnek köszönhetően, és ez a vereség könnyen a továbbjutásukba is kerülhet. A törökök az USA-tól kaptak ki 22 ponttal, de két és fél negyed után még ők vezettek, és ezt óriási fegyvertényként kezelik ők is és a szakértők is. Nagyon komoly intő jel lehet azonban nekik az első találkozójuk, amikor Új-Zélandot épphogy sikerült megverniük - a végjátékban fordítottak vesztett helyzetből -, két nap alatt tehát megmutatták mindkét arcukat. Alapvetően erősebb a török válogatott, de oda kell figyelniük, hogy a papírformát érvényesíteni tudják - az ukránok is képesek hullámzásokra, ahogyan azt a finnek elleni harmadik negyed is mutatja, de jóval kiegyensúlyozottabban hozzák azt, amit tudnak.

Egyesült Államok - Új-Zéland 17.30 (Sport2, ÉLŐ)

Az új-zélandiak eddig sem lehettek túl pozitív lelkiállapotban, hiszen a törökök ellen nyerő pozícióból, Dominika ellen pedig egálról vesztettek az utolsó negyedben, egyszerűen a végjátékokat nem bírják eddig. Valószínűleg ezzel most nem lesz gondjuk, ugyanis az amerikaiak és köztük kategóriakülönbség van - nem is egy. Törökország ugyan két és fél negyedig uralta a mérkőzést Mike Krzyzewskiék ellen, ám Kenneth Faried és Anthony Davis folyamatos pörgésével, kiemelkedő atletikusságával ők sem tudták felvenni egy idő után a versenyt, Új-Zéland pedig valószínűleg eddig sem fogja bírni. Nagy meglepetés lenne, ha 30 ponton belül maradnának.

Finnország - Dominikai Köztársaság 21.30

A finnek az első napon, az USA-tól elszenvedett megsemmisítő zakót követően 24 órán belül felálltak a padlóról, hogy az ukránok legyőzésével benyújtsák igényüket az egyik továbbjutó helyre. A Dominikai Köztársaság vérszegény kosárlabdát mutatott az éppen a finnek által legyőzött ukránok ellen, Francisco Garcia parádéja azonban győzelmet ért a Tall Blacks ellenében. A Houston Rockets swingmanjére nagy szüksége lesz most is válogatottjának, a finnek ugyanis sokkal több lábon állnak, több olyan játékosuk van, aki a kellő időben lendíteni tud a csapat szekerén. Óriási meccsre van kilátás, mert papíron nincs túl nagy különbség a két játékosállomány között, mindkét csapat győzelemmel hangolt erre az ütközetre, a mostani győztes pedig két sikerrel kifejezetten jó pozícióba kerül a továbbjutás szempontjából is - főleg a finnek esetében igaz ez, hiszen ők még megmérkőznek Új-Zélanddal.

 

D-csoport

Angola - Mexikó 13.30

Nagyon komoly harc várható a két együttes között, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy a szinte biztosan továbbjutó Litvánia-Szlovénia duó, illetve az erre állománya alapján több mint esélyes Ausztrália mögött ez a két gárda fog harcolni az utolsó továbbjutó helyért. Angola hozta a kötelezőt Dél-Korea ellen, de a litvánoktól mindkét együttes kikapott, Mexikó pedig Szlovéniától szenvedett még vereséget. Nehéz megítélni a dél-amerikai bajnok erejét, hiszen eddig ugyan nem túl sok fantázia volt játékukban, de a csoport két topfavoritjával kellett mérkőzniük. Ha tovább akarnak menni, akkor ma nyerniük kell, egy afrikai győzelem esetén ugyanis már csak minimális esélyük maradna, hogy a legjobb 4 közé verekedjék magukat a csoporton belül. Angola eddig kulturált kosárlabdát mutat, de a két gárda között állományban nincs nagy különbség, a pillanatnyi forma fog dönteni, illetve hogy ki tudja jobban feldolgozni fejben, hogy ez egy sorsdöntő mérkőzés.

Ausztrália - Litvánia 17.30

A két csapat eddig papírforma szerint játszik - a litvánok, ha nem is óriási különbséggel, de hozták eddig mindkét meccsüket, míg az ausztrálok kiütötték Dél-Koreát, Szlovénia viszont túl nagy falat volt nekik. A litván együttes a szlovénnel nagyjából hasonló erősséget mutat, de az északiakon nagyon látszódik Mantas Kalnietis hiánya, játékuk eléggé akadozik, és legfőképpen Jonas Valanciunas és Donatas Motiejunas jó játékára hagyatkozhatnak. Nagy csata várható ma délután, hiszen a két litván magas Aron Baynesszel és David Andersennel néz farkasszemet, ezek a párosítások kifejezetten szórakoztatóak lehetnek. A litvánok egy komoly irányító hiányában is nagyobb játékerőt képviselnek, rutinosabbnak számítanak, így papíron ők az esélyesebbek, de érdekes meccsre van kilátás, hiszen eddig nem játszanak túlságosan meggyőzően, az ausztrálok könnyen meglepetést is okozhatnak.

Dél-Korea - Szlovénia 20.00

A nap legsimább meccse lesz a csoportban, gyakorlatilag kérdés nincs, hogy a szlovének vonulnak majd le a pályáról győztesen. Egyetlen ellenük szóló momentum sincs, sokkal jobb csapatuk van minden poszton, jobb formában is vannak. Ha nem mentek el szórakozni a pihenőnapon, és nem tartott ez az esetleges tivornya túl sokáig, akkor könnyedén kell legyőzniük az ázsiai együttest, amely Angola ellen úgy, ahogy tartotta magát, az ausztrálok viszont nagyon csúnyán kiütötték őket, és nagy valószínűséggel ez vár rájuk ma este is.

 

Az összes mai mérkőzés megtekinthető élőképpel ERRE A LINKRE KATTINTVA!

A mérkőzések online statisztikáit ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetitek el.

A napi összefoglalóinkat csoportokra bontva, folyamatosan, az adott meccsek után az adott poszton belül frissülve érhetitek el, jó szórakozást!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus