A vb szombati nyolcaddöntőinek beharangozója

A világbajnokság az egyenes kieséses rendszerhez érkezett, itt már egyszerű a képlet: a győztes továbbjut, a vesztes pedig befejezi a tornát. Ma rögtön a Team USA kezd Mexikó ellen, a szlovének pedig azért lépnek pályára a Dominikai Köztársaság ellen, hogy pont az amerikaiakkal mérkőzhessenek a következő körben. A másik ágon francia-horvát rangadót rendeznek, míg a spanyolok Szenegál ellen melegítenek a további, várhatóan nehezebb ellenfelekre. Lássuk a mai mérkőzések beharangozóit!

Egyesült Államok (C1) - Mexikó (D4)    16.00 (Sport1, ÉLŐ)

Nem megbántva a mexikóiakat: ez egy lefutott meccsnek tűnik már így előre is. Az egy dolog, hogy az USA jóval jobb, mélyebb játékosállommánnyal rendelkezik, de déli szomszédjuk mindössze Angolát és Dél-Koreát tudta legyőzni a csoportmeccsek során, játékuk pedig nagyon messze van a "hatékony" vagy az "olajozott" jelzőktől. Gustavo Ayon még szabadügynök, ennél nagyobb reflektorfénybe nem fog már kerülni a szezon kezdete előtt, úgyhogy a mexikói center biztosan meg akarja mutatni, mit tud - Kenneth Faried, Anthony Davis és DeMarcus Cousins ellen szüksége is lesz minden tudására. Mindettől függetlenül ez egy eléggé egyoldalú összecsapásnak ígérkezik, a Team USA előbb vagy utóbb fel fogja őrülni a mexikói együttes ellenállását.

 

Franciaország (A3) - Horvátország (B2)    18.00 (Sport1, ÉLŐ)

A nap messze legjobb összecsapásának ígérkezik ez a találkozó, és abszolút megmondhatatlan, mi lesz a vége. A horvátoknak talán jól is jött, hogy rémhíreket terjesztettek róluk - legalábbis állításuk szerint semmi nem igaz abból, hogy a játékosok ne lennének kibékülve Jasmin Repesával -, a Puerto Rico elleni ki-ki meccset olyan magabiztossággal hozták, amire korábban tőlük nem láttunk példát. A franciák például jóval nyögvenyelősebben nyertek Irán ellen, pedig számukra is kötelező volt a győzelem az utolsó fordulóban. Azért is érdekes lehet ez az összecsapás, mert igazán egyik csapatnak sem a palánk alatt van az igazi ereje, hanem a periméteren, kifejezetten jó párharcok alakulhatnak ki a mérkőzésen. Szerintem minden hullámzásuk ellenére a horvátok esélyesebbek, az állományuk szerintem erősebb, mint a galloké, és ha tényleg felpiszkálta őket az alaptalan vádaskodás, akkor az ezeken a meccseken is óriási plusz lehet.

 

Dominikai Köztársaság (C3) - Szlovénia (D2)    20.00 (Sport1, ÉLŐ)

A szlovéneknek a litvánok elleni vereség és az utolsó negyedes leolvadás - 2 pontot dobtak mindössze a záró 10 percben - után kell felocsódniuk, különben még akár meglepetés is érheti őket. A kezdeti magabiztos győzelmek után már Dél-Korea és Angola ellen is csak annyit adtak ki magukból, amennyi kellett a sikerhez, Litvánia ellen pedig egy pocsék záró negyed elég volt ahhoz, hogy el is veszítsék a csoport első helyét. Francisco Garcia egyértelműen a legnagyobb "ellenségük" a dominikaiaktól, van rá emberük kettes és hármas poszton, de fel kell pörögniük a Dragic testvérek és Lorbek mellett a többieknek is, ugyanis a keret többi része hullámzó teljesítményt nyújt. Bár hármójuk jó játéka is továbbjutást érhet, kifejezetten sokat játszottak a tűzzel az utóbbi két mérkőzésen, egyszer már megégtek, és megtehetik ugyanezt ma is, ha nem szedik rendbe a soraikat, annyival ugyanis nem jobbak a dominikai válogatottnál.

 

Spanyolország (A1) - Szenegál (B4)    22.00

Az USA mellett a spanyolok sem kaptak túl nehéz ellenfelet így az egyenes kieséses rendszer kezdetén. Szenegál nagyon szimpatikus játékot nyújtott eddig, a horvátok elleni győzelmük talán a torna eddigi legnagyobb szenzációja, Gorgui Dieng nevét pedig most már nemcsak az NBA- és a Minnesota Timberwolves-rajongók ismerik, de azért itt nagyon komoly minőségi különbségről van szó. Diengnek sem lesz egyszerű élete, hiszen a két Gasolt és Ibakát kapja a nyakába, ennél nehezebb dolga pedig az NBA-ben sem nagyon lesz jó ideig. A spanyolok eddig támadásban a legjobb produkciót nyújták az egész mezőnyben - sokkal jobban "folyik" a labda, sokkal tudatosabbak felállt védelem ellen, sokkal több üres helyzetet tudnak teremteni maguknak, mint például az amerikaiak. Az afrikaiaknál lényegesen jobb csapatokat is könnyedén vertek meg a csoportmeccsek során - ha nem hiszik el előre, hogy megvan a meccs, nem érheti őket meglepetés.

 

Az összes mai mérkőzés megtekinthető élőképpel ERRE A LINKRE KATTINTVA!

A mérkőzések online statisztikáit ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetitek el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus