A vb további menete és a legjobb 16 mezőnye

Véget ért a csoportkör a spanyolországi világbajnokságon, így a mai szünnap után holnap a nyolcaddöntőkkel, már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. Lássuk a továbbjutókat, a párosításokat, mely meccseket közvetíti a nyolcaddöntőkből a Sport1, illetve hogy milyen ágakon folytatódnak a küzdelmek a továbbiakban!

A négy darab hatos csoport küzdelmei befejeződtek tegnap este, a részleteket ezen a linken megtaláljátok! A további program ezek alapján így alakul:

Felső ág:
Dominikai Köztársaság (C3) - Szlovénia (D2)    szombat 20.00 (Sport1, ÉLŐ)
Egyesült Államok
(C1) - Mexikó (D4)    szombat 16.00 (Sport1, ÉLŐ)
Új-Zéland
(C4) - Litvánia (D1)    vasárnap 16.00 (Sport1, ÉLŐ)
Törökország
(C2) - Ausztrália (D3)    vasárnap 20.00

Alsó ág:
Franciaország (A3) - Horvátország (B2)    szombat 18.00 (Sport1, ÉLŐ)
Spanyolország
(A1) - Szenegál (B4)    szombat 22.00
Szerbia
(A4) - Görögország (B1)    vasárnap 18.00
Brazília
(A2) - Argentína (B3)    vasárnap 22.00

A Sport1 hivatalos honlapjának műsorújságja alapján szombaton csak az este 22.00-kor kezdődő összecsapást nem adják, vasárnap viszont a legelső találkozó kerül közvetítésre, a többi nem.

A továbbiakban a fentebbi párosítások maradnak, tehát a Dominikai Köztársaság - Szlovénia mérkőzés győztese az Egyesült Államok - Mexikó összecsapás nyertesével játszik, és így tovább. A felső ág kedden játssza a két negyeddöntőjét, míg az alsó szerdán. Az elődöntőre a felső ágon csütörtökön, az alsón pedig pénteken kerül sor. Ennek a két meccsnek a vesztese szombaton játssza a bronzmeccset, a finálét pedig vasárnap rendezik. A csapatok elhagyták Sevillát, Bilbaót, a Kanári-szigeteket és Granadát: a felső ág Barcelonában, az alsó pedig Madridban játssza majd a mérkőzéseket - a bronzcsata és a döntő is a fővárosban lesz.

Amennyiben az álomdöntő, azaz a Team USA - Spanyolország ütközet összejönne, úgy az amerikaiak 2-1-2 pihenőnappal számolhatnak, míg a házigazdák 3-1-1-gyel. Ez nem biztos, hogy a hispánokat segíti, ahogy az sem, hogy alapvetően sokkal nehezebb ágon vannak.

Az amerikaiaknak a csoportellenfeleik is limitált képességekkel rendelkeztek, a litvánoknál nagyon hiányzik egy igazi "irányító" irányító, a szlovének pedig csak a hátvédsorban veszik fel valamennyire a versenyt az USA-val, a palánk alatt Kenneth Faried és Anthony Davis megállítása számukra eléggé lehetetlen küldetésnek tűnik. Az alsó ágon alapvetően sokkal több jó csapat van, még ha az argentinok most már inkább kifelé mennek az elitből, mint hogy megragadtak volna a topon, Szerbia elég komoly mélyponton van a franciák elleni elég kétes végjáték óta, a brazilok nagyon jó szerkezetű, de minden ponton (egy kicsit) gyengébb csapat a spanyoloknál, a gallokon pedig nagyon látszik, hogy tartalékosan érkeztek a vb-re.

A horvátoknál a "kiegyensúlyozott" jelző az utolsó, amit meg lehet említeni, de a sok támadásnak, szerintük alaptalan pletykának, vádaskodásnak meglehet az eredménye, egységesek lehetnek az egyenes kieséses szakaszban, és tehetségük alapján bármikor bennük van a pozitív meglepetés bárki ellen. Az is könnyen elképzelhető azonban, hogy a spanyoloknak a döntőig azokon a görögökön is át kell verekedniük magukat, akiknél szintén hiányoznak nagy nevek, sztárok, de egy egyáltalán nem könnyű csoportot hoztak végig magabiztos teljesítménnyel, és az USA, valamint a vendéglátók mellett ők az egyetlenek, akik 100%-os mutatóval abszolválták a csoportkört.

Bővebben egyelőre nem érdemes belemenni a dolgokba, természetesen a meccsnapok délelőttjén jelentkezünk majd szokásos napi beharangozóinkkal, amelyben egy kicsit jobban is belemászunk az egyes meccsekbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus