Alekszics: A Cibona kihasználta a hibáinkat

A tegnapi Cibona - Olaj mérkőzés után Slaven Rimac és Dragan Alekszics, valamint Filip Kruslin és Lazeric Jones nyilatkoztak.

Slaven Rimac, a Cibona vezetőedzője: A Szolnoki Olaj idén nagyon komoly erősítéseket hajtott végre, jó játékosokat szereztek. Nagyon sokat hibáztunk, sokszor vagyunk dekoncentráltak, de küzdöttünk a végsőkig, így sikerült nyernünk. Vannak olyan dolgok, amelyekhez hozzá kell szoknunk, más dolgokat pedig meg kell próbálnunk kijavítani, de az igazság az, hogy erőből már nem tudunk nyerni, a hazai pálya segítségével és akarattal kell kicsikarnunk a győzelmeket. Nagyon sokat gondolkodtunk a taktikai dolgokon, hogy az előző találkozókon hol hibáztunk, hol vesztettük el ezeket az összecsapásokat, de csak kis dolgokban sikerült előrelépnünk. A védekezéssel már a szezon eleje óta gondjaink vannak, és hiába tudunk összpontosítani a mérkőzések bizonyos szakaszaiban, nem tudjuk ezt állandósítani. Örülök a győzelemnek, mert egyáltalán nem volt egyszerű megszerezni.

Filip Kruslin, a Cibona hátvédje: Gratulálok a csapattársaimnak és az edzőimnek! Egyáltalán nem volt egyszerű meccs, otthon sosem egyszerű nyerni a plusz nyomás miatt. Tudtuk, hogy ezt a mérkőzést hoznunk kell, és nagyon örülök, hogy ez sikerült is. Szerintem a Szolnoknak minőségi kerete van, főleg az előző évekhez képest. Jól erősítettek, biztos anyagi háttérrel rendelkeznek, úgyhogy örülök, hogy sikerült őket megvernünk.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: Gratulálok a Cibonának! Nagyon szórakoztató meccs volt ez a szurkolók számára, sok kosár született. Nagyon sok pontot kaptunk az első és a negyedik negyedben. Az utolsó felvonásban elvesztettük mindkét centerünket, a többieknek pedig négy személyi hibájuk volt, így nagyon sokat rotáltunk. A hazaiak megbüntették a hibáinkat, főleg Markota, aki a második félidőben egészen kitűnően játszott. Megérdemelten nyert a Cibona, és remélem jól fognak szerepelni a továbbiakban! Nekünk tovább kell lépnünk, és remélhetőleg előbb vagy utóbb idegenben is sikerült nyernünk.

Lazeric Jones, a Szolnoki Olaj KK játékosa: Nem könnyű most, tudtuk, hogy van esélyünk nyerni, de védekezésben túl sok hibát vétettünk. Nagyon sok személyi hiba és büntető volt, nagyon sok könnyű pontot szereztek a hazaiak ezekből, ezzel pedig meg is nyerték a meccset.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus